„Ciniškas chirurgas“: galimybių pasas suveikė – nuvarė išsip***nėjančius skiepytis

  • Teksto dydis:

Penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad sprendimą dėl galimybių paso sustabdymo Vyriausybė priims kitą trečiadienį. Abdominalinės chirurgijos gydytojas Edgaras Kulikauskas, socialinių tinklų erdvėje geriau žinomas „Ciniško chirurgo“ pseudonimu, feisbuke pasidalijo įžvalgomis apie galimybių paso naudą.

„Ar jau visi populistai pasisakė dėl galimybių paso? Visi pasirinko politinių bonusų? Turiu pripažinti, kad Šimašiaus mintys bent jau korektiškai pateiktos, tai nėra kaip pykti. Aš labai trumpai. Noriu pasisakyti apie visus tuos klegetuojančius, kad seniai laikas naikinti galimybių pasą, o dar geriau kažką apie kailio keitimą. Tai va, brangieji, jūsų žiniai – galimybių pasas suveikė ir padarė savo darbą – nuvarė išsip***nėjančius „I trust my immune system“ skiepytis, liko tik paskutiniai mohikanai. Deja, dalis tapo sočiais pietumis žemės kirminams. Galimybių pasas buvo vienas geriausių dalykų, kuris atsirado bandant suvaldyti šią pandemiją. Tai niekada nebuvo prievartos forma, tai buvo įrankis priminti visuomenei, kad yra ne tik teisės, bet ir pareigos“, – socialiniame tinkle rašė medikas.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Tai niekada nebuvo prievartos forma, tai buvo įrankis priminti visuomenei, kad yra ne tik teisės, bet ir pareigos.

„Taip jau yra, kad viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą ir galimybių pasas ne išimtis. Visada buvo deklaruojama, kad jo bus atsisakyta, kai tik leis aplinkybės. Ar ta diena šiandien? Na, aš tiesą sakant, vienareikšmiškai atsakyti negaliu. Ar omikronas toks lengvas, kad galėtume pasileisti plaukus? Sužinosime po reklamos. Pajuokavau, reklamos nebus, nes #CCh nieko nereklamuoja, net SAM už 12k. Taip, aš matau, kad kai kurios šalys atsisako pandemijos valdymo įrankių, bet jos anksčiau pradėjo, anksčiau ir baigė. Žinau, kad distanciją pabaigsime ir mes, bet vis tiek nesu tikras, ar verta pradėti spurtuoti anksčiau laiko. Omikronas tikrai praeis kaip vasariška liūtis ir klius visiems. Tie, kas turi skėtį, gali sušlapti padalkas, na, o tie, kurie skėčio neturi – liks stovėti šlapiais triusikais. Va ir visa filosofija“, – prognozavo „Ciniškas chirurgas“.

„Kad ir kaip pasielgs Vyriausybė, tai nebus jokio oportunisto, instituto ar ponios Janės su gėlių rėmeliu nuopelnas. Taip nuspręs ekspertai, kurie nuolat suka galvas, kaip optimaliausiu maršrutu išlaviruoti laivą ir pasiekti saugų uostą. Geras kapitonas nuo tiesiog kapitono skiriasi tuo, kad sugeba saugiai pasiekti tikslą net ir siaučiant štormui. Mums visiems reikia ne ramios jūros, o nepamesti kurso ir visada žinoti, kur yra mūsų tikslas“, – įrašą socialiniame tinkle baigė medikas.

G. Skaraitienės / BNS nuotr.

Sprendimas  kitą savaitę

Kaip portale rašyta anksčiau, sprendimą dėl galimybių paso sustabdymo Vyriausybė priims kitą trečiadienį, pranešė premjerė I. Šimonytė. „Galiu pasakyti, kad Vyriausybė planą sustabdyti galimybių pasą jau turi keletą savaičių, tiesiog šias savaites buvo derinami operacijų vadovo sprendimai, buvo diskutuojama su verslu ir aš manau, kad sprendimas dėl galimybių paso sustabdymo bus priimtas Vyriausybės kitą trečiadienį“, – penktadienį Aleksandro Barausko užkardoje Varėnos rajone sakė premjerė.

Galiu pasakyti, kad Vyriausybė planą sustabdyti galimybių pasą jau turi keletą savaičių.

Dėl omikron atmainos sparčiai daugėjant naujų užsikrėtimo atvejų ir ligos eigai tapus lengvesne, pastaruoju metu suabejota galimybių paso reikalingumu. Juoba, kad sveikatos apsaugos ministras patvirtino tvarką, pagal kurią esant darbuotojų trūkumui gyvybiškai svarbiuose sektoriuose į darbą galės eiti besimptome COVID-19 forma sergantys asmenys.

Galimybių pasas Lietuvoje įvestas pernai gegužę kaip skiepijimosi skatinimo ir pandemijos valdymo priemonė. Vyriausybės sprendimu, jį galėjo gauti gyventojai, pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę šia liga arba sulaukę neigiamo koronaviruso testo rezultato.

Galimybių pasas suteikia galimybę lankytis didesniuose prekybos centruose, laisvalaikio, pramogų, maitinimo, paslaugų įstaigose, renginiuose. Gruodžio pabaigoje galimybių pasas įvestas ir vaikams nuo 12 metų, tačiau jo galiojimą Vyriausybė sustabdė iki kovo 1-osios. Dėl galimybių paso visuomenėje kilo nepasitenkinimo: rengti mitingai, prie Seimo buvo kilusios riaušės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Yra gera patarlė ,,glušą ir bažnyčioj muša ,, tai ir čia ale chirurgui tik neaišku kokioje srityje.Gieda lbgt gaidele.

Is sitoc

Is sitoc portretas
Chirurgo ryškiai buvo stipriai tyčiojamasi vaikystėj, arba kažkas labai padaryta, kad tokios nuoskaudos..

tam gaidžiui >Jeigu nebūtų, tokių šūdžiū, kaip tu...

tam gaidžiui >Jeigu nebūtų, tokių šūdžiū, kaip tu... portretas
būtent - kaip tu, šūdžiau, vaflistų tokių. Landsbergio subinlaižy, nusiskusk liežuvį, prieš laižydamas klyną savo ponui. Lietuvos medicina tikrai nežlugs, yra normalių medikų. Žlugs tokie snargliapūčiai - kaip tu ir tavo tas chirurgas. Bliat, išgamos....
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių