Jūrininkų ligoninėje stiprinamos kardiologinės paslaugos

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje gerokai pagerinta teikiamų kardiologijos paslaugų kokybė. Medikai ir pacientai džiaugiasi ne tik nauja įranga, bet ir atnaujintais skyriais.

Išaugo procedūrų skaičius

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje pristatyta nauja moderni aparatūra širdies ir kraujagyslių ligoms gydyti, taip pat po kapitalinio remonto atidaryti kardiologijos skyriai.

Kapitaliai suremontuotose patalpose pastatytas naujas modernus angiografas, skirtas širdies ir kraujagyslių ligoms diagnozuoti. Jo dažniausiai prireikia pacientams, sergantiems miokardo infarktu, krūtinės angina ir kitomis ligomis.

Pasak Širdies ir kraujagyslių radiologijos skyriaus vedėjo Valentino Jokšo, naujos aparatūros privalumas – tikslesnė bei kokybiškesnė ligų diagnostika. Mat kuo tikslesnė diagnostika, tuo geresnis gydymas.

Per pastaruosius kelerius metus šių gydomųjų procedūrų skaičius gerokai išaugo – nuo 500 iki 1 200. Vidutiniškai per metus atliekama 1200 gydomųjų ir 2 900 diagnostinių angiografijos procedūrų.

Naujas angiografas leis patenkinti išaugusį šių paslaugų poreikį.

Kaip pastebėjo V.Jokšas, įsigyta nauja aparatūra niekuo nenusileidžia geriausioms Europos ir Jungtinių Valstijų klinikoms.

Palengvins darbą

Pagerinti teikiamų paslaugų kokybę Jūrininkų ligoninės kardiologams leis du širdies ir kraujagyslių ultragarsinių tyrimų aparatai, trys veloergometrijos komplektai, kraujo tyrimų analizatoriai.

p>II kardiologijos skyriaus vedėjas Arūnas Maksvytis priminė, kad modernus širdies echoskopijų kabinetas įkurtas prieš dešimtmetį. Po truputį čia teikiamos paslaugos plėtėsi, o dabar vienu metu tyrimus bus galima atlikti iškart trims pacientams.

Iki tol, dirbant su dviem aparatais, per dieną buvo atliekama apie 50 širdies echoskopijų.

Čia dirbantys kardiologai jau pelnė ekspertų vardą Vakarų Lietuvos regione. Tad norinčių išsitirti šioje ligoninėje pacientų skaičius – gana didelis.

"Kuo daugiau echoskopijų atliekama, tuo didesnė patirtis kaupiasi, sulaukiama žmonių pripažinimo. Moderni aparatūra tik palengvina šį darbą", – sakė skyriaus vedėjas.

Turi dvi ligoninės

Mostelėdamas į širdies ir kraujagyslių ultragarsinių tyrimų aparatą, A.Maksvytis paaiškino, kad nors šis atrodo gana kukliai, bet jo galimybės – itin didžiulės.

Tokią įrangą Lietuvoje turi tik dvi klinikos – Klaipėdos jūrininkų ir Vilniaus Santariškių.

Pasak kardiologo, naujoji įranga leis išplėsti tyrimo galimybes. Pavyzdžiui, apžiūrėti širdį per stemplę. Iki šiol su įprastais tyrimo metodais būdavo neįmanoma apžiūrėti kai kurių širdies vietų.

Širdies echoskopija taip pat leidžia įvertinti kardiochirurgų darbą per operaciją.

A.Maksvytis akcentavo, kad diagnostika yra svarbiausias dalykas gydant širdies ligas. Tad artimiausiu metu planuojama imtis dar sudėtingesnių tyrimų.

Įsigijo 9 lovas

Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriuje įrengtos naujos devynios reanimacijos lovos su ilgalaikio monitoravimo įranga. Ji padeda ventiliuoti plaučius, sekti paciento gyvybines funkcijas.

Pasak Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos skyriaus vedėjo Nerijaus Klimo, visa tai padeda saugiai dirbti ir stebėti pacientus po kardiologinių operacijų, širdies miokardo infarktų, grėsmingų širdies ritmo sutrikimų.

Šiame skyriuje iš viso įrengta 17 lovų. Vedėjas patikino, kad kitos lovos taip pat yra tinkamos ir šiuolaikiškos.

Nauja ligoninės aparatūra įsigyta įgyvendinant ES projektą, kuris skirtas kardiologijos paslaugų prieinamumui pagerinti ir sumažinti sergamumo bei mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių ligų riziką Vakarų bei Šiaurės vakarų Lietuvos gyventojams. Programos vertė – 8 mln litų.

Dirba itin produktyviai

Kaip sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga, nauja įranga leis suteikti kokybiškesnes paslaugas Šiaurės vakarų ir Vakarų Lietuvos gyventojams, kurių kasmet sulaukiama vis daugiau.

Sveikatos apsaugos ministras Audrius Klišonis I ir II kardiologijos skyrių medikus pasveikino su įkurtuvėmis po kapitalinio remonto. Jis pasidžiaugė, kad įsigyta įranga ir pagražintos patalpos tik dar labiau pagerins profesionalių specialistų darbą.

Viceministro teigimu, atliekamų procedūrų kiekis rodo, kad ligoninė dirba labai produktyviai ir aptarnauja daug pacientų.

A.Klišonis, pabendravęs su ligoninėje gydomais pacientais, įsitikino, kad jiems nereikia mokėti priemokų už gydymą.

Klaipėdos jūrininkų ligoninė – vienintelė Vakarų Lietuvoje teikia aukščiausio lygio kardiologijos paslaugas. Čia dirba 23 kardiologai.

Per metus vidutiniškai gydosi per 5 800 pacientų, sergančių kardiologinėmis ligomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių