Ką daryti, kad miegas per karščius taptų lengvesnis?

  • Teksto dydis:

Nenumaldomo karščio bangai pasiekus Lietuvą išsimiegoti, tenka pripažinti, tapo beveik neįmanoma. Tad ir gelbėjasi kiekvienas kaip tik gali – kas deda pagalves į šaldytuvus, kas miega netgi rūsiuose. Tačiau jeigu norisi miegoti ne po namu, ekspertai pataria, ką reikėtų daryti, kad miegas per karščius taptų lengvesnis.

Kokybiškas miegas yra geros savijautos garantas. Puikiai išsimiegojus jaučiama ir geresnė nuotaika, ir su darbinėmis užduotimis sekasi tvarkytis žvaliau. Tad šis ekstremalus karštis dažnam tikrai apsunkino kasdienybę. 

Tai, kad išsimiegoti sudėtinga, kai termometro stulpeliai net ir naktimis stebina įspūdingais skaičiais, pripažįsta ir vilniečiai gatvėje. Ir gelbėjasi kas tik kaip gali. Net ir miegodami rūsyje. 

Specialistai sako, kad prieš miegą šaltu dušu vėsintis nederėtų. 

Vasarą tinkama patalynė irgi gali tapti puikiu išsigelbėjimu. 

Tuo tarpu namus patariama vėdinti paryčiais. Nuo 7 valandos ryte langų verčiau neatidarinėti. 

Kambarį atvėsinti galima ir naudojant ventiliatorius. Juos patartina laikyti atokiau ir būtinai nukreipus nuo veido. 

Pasirūpinti kokybišku miegu gali padėti ir maistas. 

Siekdami sumažinti kūno temperatūrą prieš miegą venkite kofeino, alkoholio, dieną gerkite daug vandens. 

Ir nors karštos naktys gali atrodyti kaip kankynė, ekspertai primena: ramus pasivaikščiojimas prieš miegą gali suveikti kaip geriausi migdomieji. 


Šiame straipsnyje: miegaskarščiaiLNK1

NAUJAUSI KOMENTARAI

earht king

earht king portretas
pratinkime savo organa ir neverkite jau skausmingos nakties miego valandos, prisiminkime kaip senoliai gyveno ir su dalgiu eidavo dirbti ištysas dienas rubas buvo lino o maisto lašiniu juodos duonos ruginės savo kepimo ir rundelis pieno, visas davinis ir gerai buvo ir verksniu runkeliu o ipač šitu debylu jaunu kurios nieko nedirba o tik voliojasi lovitėse ir kojom minko,, kaip man yra gera šilta sausa nu išprakaitoji kiek reikia savo naudai ir vėl toliau pas manę 42laipsniai šilimos juk šiluma atėjo po nebuvusio pavasario ir šaltos žiemos ir dar tokie lietingi orai pile kas diena, gegužė balandi ir dar su šalčiais, aš esu patenkintas kad atėjo tikra vasara bet greitai baiksis, o tada vėl dienos naktys balzganos tamsa ir blogis užkariaus, juk mes esam vargdieniai, geram orui, vertinkim džiaugsmui pilnom saujom saulės gerumu,

Jeigu

Jeigu portretas
Norit issimiegoti paprasciausiai isijunkit konficionierių. Jokių bėdų.

yja

yja portretas
bla bla bla ir jokio verto dėmesio patarimo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių