Kaip pasitikti pavasarį su stipresniu imunitetu?

  • Teksto dydis:

Nors jau prasidėjo kalendorinis pavasaris, kai kur pro langus vis dar matomas žiemos pranašas – sniegas. Kiekvieną dieną vis dažniau džiugina saulė ir norisi mesti šalin šiltas striukes. Tačiau reikia nepamiršti, kad mūsų imunitetas po žiemos nusilpęs, trūksta vitaminų.

Sutikti vilniečiai džiaugėsi, kad lauke vis gražėja, gerėja oras. Kai kurie pastebėjo, kad šią žiemą daugiau sirgo, todėl dabar stengiasi stiprinti imunitetą, daugiau vaikščioti ir sportuoti. Kita kalbinta moteris atkreipė dėmesį, kad pandemija ir visos ligos turėjo neigiamos įtakos mūsų imunitetui. Ji savarankiškai stiprina sveikatą natūraliais vitaminais – erškėtrožių vaisiais, ciberžole su pipirais ir maltais gvazdikėliais. Tačiau, nors ir vartoja daug papildomų žolelių, organizmas neatsparus infekcijoms ir jį reikia stiprinti.

Kaip pasitikti pavasarį kupiniems energijos ir geros nuotaikos, pokalbis su gydytoja Evelina Nevardauskaite-Rudzikiene.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokie būtų patarimai žmonėms, atėjus pavasariui, nusilpus imunitetui?

– Pavasaris jaučiasi. Gaila, bet sniegas už lango, o mūsų organizmas pradėjo ruoštis pavasariui – kitokia energija, sutriko miegas, norisi kitokio maisto. Tai sezoniniai pokyčiai, adaptacija – kitaip dirba mūsų skydliaukė, medžiagų apykaita. Dėl to reikėtų atsižvelgti į tai. Mūsų protėviai pasninkaudavo – tinkamai ribojamas organizmą sunkinantis maistas leidžia išsivalyti nuo to, kas mus šildė žiemą.

– Kai trūksta energijos, norisi miego – jaučiamas alkis. Jūs kaip tik patariate pasninkauti?

– Reikia rinktis maistą, kuris suteikia energijos, o ne sunkina. Reikia rinktis lengvesnį maistą – mažiau miltų, bulvių, mėsos, daugiau daržovių, vaisių, raugintų produktų.

– Kaip stiprinti nusilpusį imunitetą?

– Pirmiausia, nevalgyti sunkaus maisto. Rinktis mums tinkamą maistą. Kviečiu atsižvelgti į tai, kas mums yra sveikata. Lygiai tas pats su imunitetu. Jis priklauso nuo mūsų streso, persidirbimo. Reikia prisižiūrėti, turėti ritmą, laiku eiti miegoti. Patarimai paprasti. Žinoma, yra preparatų. Labai svarbu tinkamas vitaminų D ir C kiekis, kiti mikroelementai – cinkas ir pan., kurie turi būti mūsų mityboje.

Pasidžiaukite saule, leiskite sau joje pabūti, kvėpuokite grynu oru.

– Apibendrinant, svarbiausia miegas, emocijų higiena?

– Taip. Tinkama mityba, emocijos, fizinis aktyvumas. Pasidžiaukite saule, leiskite sau joje pabūti, kvėpuokite grynu oru. Labai paprasti dalykai. Ir, žinoma, atsižvelkite į jums tinkamiausią mitybą.

– Taip pat nepersišaldykite.

– Geriau grūdintis po truputėlį. Yra pirčių, ekečių. Pasinaudokite galimybe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkai,

Cirkai, portretas
mažiau, sako, valgykite bulviu, mesos, zuvies.Tai, tikrai kojas greit pakratyst...Nes darzoviu liet nera, tik atveztine chemija. O, raug kopustai, LIUKS...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių