Kardiologijos klinikos prioritetas – dėmesys pacientams

  • Teksto dydis:

Dėmesys žmogui – kad tai nėra tik tušti žodžiai ir gražus privačios gydymo įstaigos šūkis, tenka įsitikinti, vos pravėrus kardiologijos ir reabilitacijos klinikos "Testas" duris.

Nereikia blaškytis

Vyresnė moteris su kūdikio lopšiu ir jauna moterimi išėjo iš gydytojo kabineto. Stebint moteris net nekyla abejonių, kad taip rūpestingai vyresnioji moteris, greičiausiai močiutė, padeda pasirūpinti anūku.

Nustebina kardiologijos ir reabilitacijos klinikos "Testas" darbuotojų paaiškinimas, kad vadinamoji "močiutė" yra gydytoja, palydėjusi mažąjį pacientą ir mamą.

"Mūsų specialistai prieina prie žmogaus tikrąja to žodžio prasme, padeda jam ir pacientui nereikia blaškytis nuo vieno specialisto pas kitą", – privačios klinikos moto atskleidžia jos vadovas Algirdas Valiulis.

Klinikos koridoriuje sutikti pacientai patvirtino, kad tai nėra tušti žodžiai. Jie džiaugėsi, kad pas reikiamą specialistą pakliuvo jau kitą dieną, nors kitose gydymo įstaigose tokios paslaugos būtų reikėję laukti beveik mėnesį. Žmonės taip pat gyrė paslaugius ir malonius darbuotojus.

Dėmesys kardiologijai

Per 27 veiklos metus kardiologijos ir ambulatorinės reabilitacijos klinika "Testas" užsitarnavo pacientų pasitikėjimą. Gydymo įstaiga, įsikūrusi Dubysos g. 31, teikia paslaugas įvairaus amžiaus pacientams: nuo kelių mėnesių iki 90 metų ir vyresniems.

Didžiausią patirtį yra sukaupęs Kardiologijos skyrius, kuriame šiuolaikine aparatūra dirba patyrę kardiologai ir neuropatologai. Čia pacientai konsultuojami dėl padidėjusio kraujospūdžio, krūtinės anginos, patirto infarkto, širdies kraujagyslių operacijos ar kitų susirgimų.

Kardiologijos klinikoje daromi šie tyrimai: širdies ertmių, vožtuvų ir sienelių ultragarsinis ištyrimas, ritmografija, širdies kraujagyslių pajėgumo mėginys, kompiuterizuota elektrokardiograma. Prireikus atliekamas visa parą trunkantis širdies veiklos ir kraujospūdžio stebėjimas specialiais aparatais.

Valo ozonu

Siekiant suteikti daugeriopą pagalbą pacientams, daugiau nei prieš dešimtmetį buvo įkurtas Ambulatorinės reabilitacijos skyrius, kur su kiekvienu pacientu dėl pačių įvairiausių susirgimų dirbama individualiai.

Klinika vienintelė Klaipėdos krašte yra įsigijusi specialų aparatą, padedantį gerinti peties bei alkūnės judesių amplitudę po traumų, operacijų. Visiškai kompiuterizuotas prietaisas leidžia neskausmingai išjudinti sąnarius. Tad šią procedūrą mielai renkasi vyresnio amžiaus pacientai, nepageidaujantys arba bijantys aktyviau mankštintis.

15 metų darbo patirtį turinti klinikos "Testas" vyriausioji kineziterapeutė Edita Ostapenko pastebėjo, kad daugėja žmonių, kamuojamų juosmens, kaklo, pečių juostos ir nugaros skausmų. Tokių pacientų amžius vis jaunėja.

Be individualios kineziterapijos ir ergoterapijos, pacientams siūloma išbandyti vandens procedūras. Vertikalioje vonioje atliekami specialūs tempimo ir atsipalaidavimo pratimai. Atsikratyti įtampa bei skausmu taip pat padeda specialios kaskados pečių juostai. Vandens procedūrų kompleksą papildo infraraudonųjų spindulių pirtis.

Klinika pirmoji Lietuvoje vandenį ir patalpas pradėjo dezinfekuoti deguonimi, tad čia drąsiai gali jaustis alergiški ar jautrią odą turintys pacientai, taip pat vaikai.

Šeimai – visokeriopa pagalba

Pats "jauniausias" klinikos skyrius – Ankstyvosios vaikų raidos sutrikimų reabilitacijos – įkurtas prieš septynerius metus. Čia profesionalios specialistų pagalbos sulaukia mažieji pacientai nuo kelių mėnesių iki septynerių metų.

Per pirmąjį susitikimą vaiko būklę įvertina specialistų komanda: pediatras, kineziterapeutas, logopedas, socialinis darbuotojas ir psichologas. Tad šeimai suteikiama visokeriopa pagalba.

Pasak fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojos Valerijos Urbienės, kūdikiams iki vienerių metų daugiausia bėdų kyla dėl fizinės raidos, o vyresniems nei dvejų metų – dėl kalbos raidos, dėmesio sukaupimo ir kitų sutrikimų.

Mažieji pacientai, kuriems reikalingas masažas, patenka į švelnios slaugytojos bei masažuotojos Dangirutės Bukleriutės rankas. Nors retas mažylis masažą ištveria be ašarų, Dangirutės masažuojamo kelių mėnesių kūdikio šypesna išduoda, kad šią procedūrą mėgsta ne tik suaugusieji.

17 metų masažuotojos patirtį turinti Dangirutė paaiškina, kad dirbant su vaikais svarbu būti gerai nusiteikusiam ir mokėti rasti bendrą kalbą.

Svarbiausia – operatyvumas

"Karščiausias" klinikos taškas – registratūra, kur dvi administratorės atsiliepinėja į skambučius, registruoja apsilankymus pas gydytojus, derina procedūrų laiką. Jos stengiasi, kad žmogus kuo greičiau patektų pas specialistą ar gautų reikiamą procedūrą, nes, laiku nesuteikus pagalbos, gydymas vėliau kainuoja kur kas brangiau.

Paklausta, ar daug piktų skambučių sulaukia, administratorė Dainora Rumšaitė-Jonkienė šypsodamasi tikina, kad nėra priežasčių piktumui – visada stengiamasi atsižvelgti į pacientų pageidavimus, o kolektyvas yra draugiškas bei geranoriškas.

Kolegė Maia Kriučkova antrino, kad pacientams patogu į kliniką ateiti bet kokiu metu: 8 valandą ryto įstaiga jau dirba visu pajėgumu ir žmonėms nereikia laukti už durų, o dirbantys ar dieną užimti pacientai čia laukiami iki vėlaus vakaro – 20 valandos.

Kardiologijos ir reabilitacijos klinikos "Testas" vadovas A.Valiulis pasidžiaugė suburtu šauniu, išsimokslinusiu, daug žinių turinčiu kolektyvu. Iš 34 darbuotojų beveik pusė jų čia dirba daugiau nei 10 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lankytoja

Lankytoja portretas
Reikėtų tobulinti ART skyrių. Didelė darbuotojų kaita ir priemonių, darbo vietų trūkumas. Sėkmės Jums

vartotojas

vartotojas portretas
Labai puiki klinika, kurioje labai geri darbutojai. Visada su gera nuotaika ir noru dirbti.

Elena

Elena portretas
tik REKLAMA. Nepatogi vieta ,labai toli nuo autobusu stoteles. Kaip ir visur kad tik privilioti daugiau klientu, o paskui...Bet cia geriau, negu Salvijoje , ten apskritai tragedija, viskas rūsyje, kambariukai maži, persirengti nėra kur , o personalas vis nori ko greičiau baigti darba, tik nuo savęs, ir namo ( aisku, kaip ir visur), o svetainėje tokia gera reklama
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių