Kauno klinikose atlikta 70 tyrimų: nuo šios ligos mirštama nepasiekus ligoninės

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 19 dieną, minint Pasaulinę aortos dieną, Kauno klinikų specialistai surengė akciją, per kurią kiekvienas norintis galėjo pasitikrinti, ar neturi išsiplėtusios pilvo aortos.

Per renginį buvo atlikta net 70 neskausmingų, tyrimų atliekamų echoskopu – neinvaziniu būdu ir truko vos kelias minutes.

Akcijos dieną buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į itin pavojingą ir klastingą ligą – pilvo aortos aneurizmą, bei paskatinti žmones pasitikrinti.

Pilvo aortos aneurizma, t.y. išsiplėtusi pilvo aorta – tai viena klastingiausių kraujagyslių ligų, kuri dažniausiai vystosi be simptomų, tačiau ją pastebėti galima ištyrus echoskopu. Deja, dažniausiai ligos simptomai pasireiškia tik tuomet, kai aneurizma plyšta.

„Plyšus aneurizmai 50 proc. pacientų miršta taip ir nepasiekę ligoninės. Tų, kuriems spėjama atlikti skubias operacijas, išgyvena apie 50-60 proc. Todėl labai svarbu laiku aptikti padidėjusią aneurizmą, kol ji neplyšo. Laiku aptikus ligą galima pasiekti gerų rezultatų ir išsaugoti ne vieną gyvybę“, – teigia Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos Kraujagyslių chirurgijos skyriaus vadovas doc. Linas Velička.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona  portretas
Aš perskaičiau internete ir pavyko be jokios registracijos. Aciu

V/ANDA

V/ANDA portretas
as irgi suzinojau tik ta diena ,kai jau buvo atliekami tyrimai nemokamai ,o reikejo is anksto registruotis .Gal tikrai vertetu pakartoti .

Bitė

Bitė portretas
O kodėl nebuvo paskelbta prieš? O jei buvo, tai tik slaptai?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių