Klausą atgavusi Simona: jaučiuosi kaip naujai gimusi

  • Teksto dydis:

Prieš pusantrų metų dėl ligos praradusi klausą Simona jau kelios savaitės džiaugiasi galinti girdėti. Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikoje jaunai moteriai buvo atlikta operacija, kurios metu pakeistas vienas iš vidinėje ausyje esančių klausos kauliukų.

„Aš niekada nesiskundžiau klausa. Problema kilo staiga, prieš pusantrų metų. Daugelį metų aš net nežinojau, kad turiu tokią problemą, – pasakojo 35 metų Simona. – Jei žmonės esantys toliau kalbėdavo su manimi, aš jų negirdėdavau. Buvo daug nemalonių situacijų tiek man, tiek aplinkiniams. Reikėjo kažką daryti.“

Konsultacijos pas gydytoją otorinolaringologą metu jai teko pasirinkti klausos aparatą arba operaciją. „Aš ilgai negalvojau ir pasirinkau operaciją, nes tai yra visam gyvenimui, taip patogiau. Man rekomendavo gydytoją Giedrių Gylį, kuris tokias operacijas sėkmingai atlieka. Džiaugiuosi, kad ryžausi operacijai, jaučiuosi kaip naujai gimusi. Pagaliau vėl girdžiu“, – neslėpė džiaugsmo Simona.

Džiaugiuosi, kad ryžausi operacijai, jaučiuosi kaip naujai gimusi.

Pasak Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos gydytojo Giedriaus Gylio, pacientei buvo nustatyta otosklerozė – ausies liga, kuriai būdingas ūžesys ausyse ir nuolat stiprėjantis prikurtimas. Užesys ausyse ir prikurtimas atsiranda dėl pasikeitusių bei sutrikusių kaulėjimo procesų vidurinėje ausyje, kurių metu pažeidžiami klausos kauliukai, todėl sutrinka garso perdavimas ir pablogėja klausa.

„Klausos netekimas – tai vienas pagrindinių otosklerozės simptomų, kuris, ligai progresuojant, tik stiprėja. Siekiant grąžinti pacientei klausą, buvo pakeistas vienas iš klausos kauliukų (kitaip tariant, atlikta stapedoplastikos operacija). Tokią operaciją reikės atlikti ir Simonos sesei dvynei, kuri taip pat turi šią patologiją. Otosklerozė yra paveldima liga“, – teigė gydytojas.

„Operacija praėjo greitai ir sklandžiai. Nuoširdžiai dėkoju gydytojams, kurie buvo profesionalūs, malonūs ir gerai nuteikė. Atsikėliau ir išgirdau, kaip gydytojas Gylys mane kviečia vardu. Iškart jaučiau pagerėjimą, kaip gydytojas ir žadėjo“, – šypsojosi moteris.

Otosklerozė dažniausiai diagnzouojama 15-35 metų žmonėms, tačiau kartais išsivysto ir vaikams. Ji dvigubai dažniau diagnozuojama moterims. Lietuvoje šia liga serga net iki 1-2 procentų populiacijos. Kauno klinikose atliekama apie 100 stapedoplastikos operacijų per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių