Ko vaistinėje nepastebi klientai? Nuo modernių „Eurovaistinės“ sistemų iki dėmesio vidinei kultūrai

  • Teksto dydis:

„Eurovaistinė“ skaičiuoja, kad pastarieji pandemijos metai į vaistines atnešė ne vieną pokytį – nuo telefoninių konsultacijų, medicininių prekių pristatymo į namus, skiepijimo vaistinėse bei įvairių tyrimų. Tačiau svarbiausiu pokyčiu „Eurovaistinė“ laiko vaistininko svarbos visuomenėje augimą ir pastebi, kad tai reikalauja ir naujo darbdavio požiūrio bei investicijų į savo komandą.

Turbūt ne vienas sutiksime, kad jaučiant pirmus ligos simptomus dažniausiai skubame į vaistinę. Tai pagrindžia ir tyrimai, kuriuose matyti, kad vaistinių tinklai šalyje buvo ta sritis, kurios reputacija pastaraisiais metais augo, o ir patys vaistininkai sako, kad žmonės vis dažniau kreipėsi ne tik įsigyti vaistų, bet ir pasitarti, pasitikrinti išgirstą informaciją:

„Farmacijos specialistui svarbiausia – suteikti profesionalią konsultaciją. Tai žmonės, kurie turi farmacinį išsilavinimą, aukštą empatijos lygį ir per pandemiją buvo pirmose linijose, girdėdami klientų klausimus, poreikius, kartais nerimą ir, žinoma, lūkesčius. Mūsų kaip darbdavio pareiga ir privilegija – girdėti savo komandą, reaguoti ir keistis, nes taip atliepiame ir klientų poreikius“, – sakė „Eurovaistinės“ organizacijos vystymo vadovė Milda Kaleinikovė.

Auga ne tik svarba, bet ir vaistininkų poreikis

Milda Kaleinikovė pasakoja, kad gausėjant paslaugoms vaistinėse pastaruosius metus augo ir vaistininkų poreikis, tad „Eurovaistinė“ itin stiprino personalo funkciją, akcentuodama darbuotojų ugdymo, emocinio palaikymo, motyvacinės sistemos aktualumo klausimus.

„Be bazinio darbo užmokesčio vaistinių tinklo darbuotojams mokami ir motyvaciniai priedai, kurių dydis priklauso nuo asmeninių rezultatų. Pernai motyvacinių priedų suma augo iki 15 proc., kas leido mums įvertinti ir motyvuoti savo geriausius vaistininkus“, – sakė M. Kaleinikovė.

Organizacija, atliepdama emocinio palaikymo poreikį, suteikia savo darbuotojams galimybę nemokamai konsultuotis su psichologais, skatina į fizinę sveikatą orientuotas iniciatyvas.

Modernėja ir klientų aptarnavimo sistemos

„Eurovaistinės“ Kauno regiono vadovas Audrius Šileikis pasakoja, kad šalia naujų paslaugų vystymo labai svarbios buvo investicijos į klientams nematomus dalykus – kasdienio darbo efektyvumą ir vaistininko kompetencijas.

„Vaistinėse per pandemiją keitėsi ir kliento akimi nematomi dalykai – vaistininkai kėlė kompetencijas, reikalingas naujoms paslaugoms, buvo modernizuojamos ir klientų aptarnavimo sistemos. Taip pat, didesnėse vaistinėse kartu su vaistininku dirba ir komanda: vaistininko asistentas, salės darbuotojai, konsultantai – visa tai padeda atlaisvinti vaistininko rankas kliento konsultacijai“, – apie kasdienybę vaistinėje pasakojo A. Šileikis.

„Eurovaistinės“ maketas

Vaistininkas – patarėjas ne tik pacientui, bet ir organizacijai

Vaistinės atstovai pasakoja, kad kuriant naujas iniciatyvas ar įgyvendinant su klientais susijusius pokyčius, sprendimai visuomet priimami išgirdus pačių vaistininkų nuomonę.

„Eurovaistinėje“ turime kultūrą, kuri paremta pasitarimu, sprendimų priėmimu plačiame žmonių rate, administracijos dėmesiu vaistininko nuomonei – dėl to pavyksta greitai ir efektyviai įgyvendinti pokyčius. Tik turėdami komandos palaikymą ir tikėjimą tuos pokyčius įgyvendiname. Šį įtraukimą į sprendimus mūsų komanda vertina“, – apie kultūrą pasakojo „Eurovaistinės“ regiono vadovas.

„Eurovaistinės“ komandą šiuo metu sudaro beveik 1 800 žmonių, kurie veikia trijose sferose: vaistinėse, administracijoje ir logistikos sandėlyje. Įmonė jungia skirtingo amžiaus ir darbo patirties žmones, kurių vidutinis darbo stažas įmonėje – 5,2 m. Iš viso „Eurovaistinė” turi 272 vaistinių tinklą visoje Lietuvoje ir yra įmonių grupės „Euroapotheca“ dalis, kuri vysto veiklą visose Baltijos šalyse ir Švedijoje ir šiuo metu prie komandos kviečia prisijungti vaistininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abc

Abc portretas
Įdomu, ar Švedijoje vaistininkai dirba tokiomis pat sąlygomis, kaip ir Lietuvoje? Reklaminis straipsnis, realybė visai kitokia ...

Visi verlininkai žulikai

Visi verlininkai žulikai portretas
Ir šitas grandiozinis viaaarslas ne išimtis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių