Kombučia ir probiotikai: kaip šis gėrimas veikia mūsų virškinimą?

  • Teksto dydis:

Kombučia, fermentuotas arbatos gėrimas, jau yra pamėgtas kone visame pasaulyje dėl savo naudos sveikatai. Probiotikų, antioksidantų ir kitų produktų derinys suteikia šiam gėrimui daug sveikatai palankių privalumų. Vienas iš jų – virškinimo gerinimas. Nuo žarnyno sveikatos priklauso ne tik virškinamojo trakto veikla, bet ir kitos organizmo funkcijos bei visų sistemų veikla. Sveikas žarnynas ir sklandus virškinimo procesas reiškia mažiau streso kūnui ir sumažėjusių su juo susijusių sutrikimų tikimybę. Kartu su sveikatai palankia mityba ir gyvenimo būdu, kombučia gali padėti ne tik virškinimui, bet ir subalansuoti viso žarnyno veiklą.

Puikus būdas vartoti probiotikus

Kombučia yra natūralus probiotikų šaltinis. Fermentacijos proceso metu atsiranda gerųjų bakterijų, kurios padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Savo ruožtu probiotikai gali padėti subalansuoti žarnyno bakterijų pusiausvyrą, kuri yra svarbi virškinimui, imunitetui ir bendrai sveikatos būklei.

Sveikata besirūpinantys žmonės ieško būdų, kaip organizmą praturtinti probiotikais, todėl dažnai renkasi papildus. Tačiau tiesa ta, jog fermentuotas maistas yra kur kas geresnis pasirinkimas nei papildai. O štai kombučia įvardijama kaip vienas geriausių pasirinkimų norint greitai pagerinti probiotikų lygį. Jei siekiate to, lengviausias būdas tai padaryti yra užsisakyti kombučią internetu.

Be to, kombučia gali būti derinama su įvairiais kitais maisto produktais, kuriuose yra daug probiotikų. Rauginti kopūstai, marinuoti agurkai, duona su raugu ir jogurtas yra vieni ryškiausių maisto produktų, kurie padeda lengviau virškinti.

Žarnyno mikrobiomo atnaujinimas

Žmogaus kūne ir ant jo gyvenančių bakterijų skaičius yra didesnis nei viso organizmo ląstelių. Didžiausia šių bakterijų įvairovė gyvena būtent žmogaus žarnyne. Ši mikroorganizmų bendruomenė vadinama žarnyno mikrobiomu ir yra atsakinga už tai, kaip gerai yra virškinamas maistas.

Kombučia yra natūralus probiotikų šaltinis. Fermentacijos proceso metu atsiranda gerųjų bakterijų, kurios padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą.

 

Neigiamai paveikti žarnyno mikrobiomą gali netinkama dieta. Savo ruožtu naudingų bakterijų augimui ir virškinimo skatinimui reikalingas įvairus maistas. Fermentuoti maisto produktai ir gėrimai laikomi ypač naudingais.

Mokslas jau yra nustatęs, jog vos dešimties savaičių reguliarus fermentuoto maisto vartojimas gali pakeisti žmogaus žarnyno veiklą. Atliktame tyrime yra minima ir kombučia, kaip vienas geriausių būdų paįvairinti mikrobiomą, atkreipiant dėmesį į tai, kad fermentuotas maistas turi kur kas didesnį poveikį nei daug skaidulų turintis maistas.

Virškinimo fermentų lygio didinimas

Virškinimo fermentai yra ne mažiau svarbūs sveikam virškinamajam traktui nei probiotikai. Natūralių virškinimo fermentų trūkumas gali sukelti tokias problemas kaip laktozės netoleravimas, o tai savaime apsunkina gyvenimą kiekvienam, kuris mėgsta pieno produktus. Fermentų papildai gali būti žingsnis teisinga kryptimi, tačiau natūralių fermentų, padedančių skaidyti angliavandenius, riebalus ir baltymus, vartojimas paprastai yra geresnis būdas.

Kaip ir raugintuose kopūstuose, fermentuotuose gėrimuose, tokiuose kaip kombučia, gausu ir probiotikų, ir natūralių fermentų. Gąsdina padidėjusio skrandžio rūgštingumo rizika? Atminkite, jog tinkamas rūgšties kiekis mums yra labai reikalingas. Kombučioje esantys fermentai užtikrina, kad kūnas turėtų pakankamai įrankių, reikalingų geram virškinimui. O kai mūsų organizmas negamina pakankamai virškinimo fermentų, žarnynas gali patirti didelį diskomfortą – skrandžio skausmus, besikaupiančias dujas ar viduriavimą.

Virškinimo sistema ir imuniteto stiprinimas

Probiotikai, esantys kombučioje, gali padėti gerinti virškinimą, ypač jei turite virškinimo sutrikimų, tokių kaip pilvo pūtimas, vidurių užkietėjimas ar viduriavimas. Gerosios medžiagos taip pat gali skatinti ir taip reikalingą maisto medžiagų įsisavinimą.

Daugiau kaip 70 proc. imuninės sistemos ląstelių yra žarnyne, todėl sveikas žarnynas tiesiogiai veikia bendrą organizmo atsparumą infekcijoms. Probiotikai gali padėti stiprinti imuninę sistemą kovojant su patogeninėmis bakterijomis. Be to, fermentacijos metu kombučia gamina organines rūgštis, pavyzdžiui, gliukonatą ir laktatą, kurie gali padėti išvalyti organizmą nuo toksinų.

Svarbu paminėti, kad nors kombučia turi daug potencialios naudos sveikatai, jos poveikis gali skirtis priklausomai nuo žmogaus organizmo. Be to, per šio gėrimo vartojimas gali sukelti tam tikrų nepageidaujamų reakcijų, pavyzdžiui, padidėjusį rūgštingumą arba virškinimo problemas, todėl fermentuotus arbatos gėrimus taip pat reikėtų vartoti saikingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas čia dar per kombučia ? Arbatinis grybas ir tiek....

> aciu

> aciu portretas
na ir kam tie kraštutinumai. Arbatos grybas (jo bakterijos) nėra joks maistas. Jis su jokiu maistu nekonkuruoja. Ne kiekvieno žmogaus skrandis viską suvirškina. Arbatos grybas TIK PADEDA skrandžiui ir žarnynui suvirškinti maistą, tai yra jį visavertiškai įsisavinti ir lengvai pašalinti iš kūno (iš.šikti :) ).

aciu

aciu portretas
ispjaukim karves isskerskim kiaules avis maitinkimeskambuciais ir nereikes nei vakcinu nei virusu isnyksim kaip afrikos aborigenai valgydami zalumynus gerdami kombuci .busim liekni lavoneliai kaip afrikos zemyne...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių