Koronavirusas Lietuvoje: nustatyti 883 nauji atvejai, mirė aštuoni žmonės

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą šalyje nustatyti 883 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė aštuoni žmonės, sekmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šalyje atlikta 9,1 tūkst. molekulinių (PGR) ir 3,9 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 587,4 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 5,5 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 257 tūkst. 827 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 232 tūkst. 76 asmenys, deklaruoti 185 tūkst. 720 pasveikusieji. Statistiškai šiuo metu serga 16 tūkst. 639 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 62 tūkst. 995.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis, o ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 4034 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 8138 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Per anksti pradėjo mažinti užsikrėtimu, kai bus virš 20 laipsnių šilumos, tada ir reikejo, o tai žmonės daugiau pradės tikėti, kad virusas yra ne pavojingas

Straipsnis "laisvam l.

Straipsnis "laisvam l. portretas
Pradėtas teismo procesas prieš Covid-19 aferos autorius dėl nusikaltimų žmogiškumui (pildoma) Vokietijos advokato Reinerio Fuellmicho vadovaujama daugiau nei 1000 advokatų ir daugiau nei 10 000 medicinos ekspertų komanda pradėjo teisminius procesus prieš CDC (Ligų kontrolės ir prevencijos organicazija), PSO (Pasaulio sveikatos organizaciją) ir vadinamąją Davoso grupę dėl nusikaltimų žmoniškumui. Nepaisant daugiau nei 85 000 gydytojų, slaugytojų, virusologų ir epidemiologų pasipiktinimo – eksperimentas nesibaigia. Tiesą sakant, šiuo metu yra daug bandymų pakeisti įstatymus siekiant priversti žmones vakcinuotis. Tai apima privalomas ir priverstines vakcinacijas. Eksperimentiniai „atnaujinimo“ skiepai planuojami kas 6 mėnesius, nepaisant vis didėjančių mirčių ir sužalojimų, kurį jau sukėlė šis eksperimentas. Šie „atnaujinti“ skiepai bus atliekami be jokių klinikinių tyrimų.

reikia

reikia portretas
siusti Z Pinskuviene mediku kontrolei nes tie meluoja arba pf Vaitku jis tai tiesos nesleps;;;;
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių