Koronavirusas plinta gydymo įstaigose, įmonėse, šeimose, darželiuose

  • Teksto dydis:

Per parą nustačius 717 naujų COVID-19 atvejų, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) antradienį informavo, kad virusas plinta gydymo įstaigose, įmonėse.

Centro teigimu, su protrūkiais šeimose yra susiję 33 nauji susirgimai.

Nauji koronavirusinės infekcijos atvejai nustatyti protrūkiuose Kretingos rajone įsikūrusiuose Padvarių socialinės globos namuose, Vilniaus Valakupių reabilitacijos centre, Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stotyje.

Taip pat registruoti susirgimai Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Giliukas“, kur iš viso patvirtinti trys infekcijos atvejai, taip pat Kazlų Rūdos lopšelyje-darželyje „Pušelė“ – su šiuo protrūkiu siejami 24 COVID-19 ligos atvejai, įskaitant antrinius.

Be to, praėjusią parą užfiksuoti nauji atvejai yra siejami su protrūkiais Klaipėdoje veikiančioje baldų gamybos įmonėje, maisto gamybos ir tiekimo įmonėje Vilniuje, langų gamybos įmonėje Vilniaus rajone, Ukmergėje veikiančiame automobilių servise, Kaune veikiančioje žaliavas konditerijos ir duonos gaminiams tiekiančioje įmonėje, Kauno maisto pramonės įmonėse, trąšų gamybos įmonėje Kėdainiuose, plastiko ir gumos gamybos įmonėje Biržuose, statybų įmonėje Panevėžyje, metalo apdirbimo įmonėje Šiauliuose, dviračių gamybos įmonėje Šiauliuose, pakavimo įmonėje Telšiuose.

Informaciją apie koronaviruso situaciją Kauno mieste galite rasti čia

NVSC duomenimis, 45 žmonių užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios. Šiuo metu pradėta, bet dar nebaigta 438 atvejų epidemiologinė diagnostika, kadangi šie atvejai į sistemą pateko vėlai vakare.

Per praėjusią parą izoliuoti 1265 asmenys. Iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 82 tūkst. 180 asmenų.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 168 tūkst. 708 žmonės.

Nuo koronaviruso šalyje mirė 2494 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melas

Melas portretas
Žinoma plinta, nes dirba fabrikai, ofisai, vyksta slapčia grupinuaiužsiėmimai būrelių. Tik valdžia to niekada neįvardins. Tada visi tie skiepai ir draudimai yra tik dėl vaizdo. Jeigu norėtumėte tikrai viską sustabdyti, sustabdytumėt trumpam viską. Dabar tai vandens pilstymas iš to ežero į tą patį ežerą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių