Koronavirusu užteršti paviršiai

  • Teksto dydis:

Jolanta Kuklytė, Šeškinės poliklinikos infekcijų kontrolės tarnybos vadovė, primena, kad vienas iš COVID-19 viruso plitimo būdų – užteršti paviršiai.

Virusas nematomas ir gali būti nešiojamas besimptomių žmonių, o palietus užterštą paviršių ir tada nesąmoningai palietus savo veidą galima užsikrėsti ir be tiesioginio kontakto su viruso nešiotoju. Viruso užkratas ant įvairių paviršių gali išlikti iki 9 dienų.

Dėl šių priežasčių investicijos į prevenciją yra ypatingai svarbios.

Kaip išvengti taip plintančių užsikrėtimų?

„Šeškinės poliklinikoje, kaip ir kitose asmens sveikatos priežiūros įstaigose, patalpos yra valomos, dezinfekuojamos, vadovaujantis Lietuvos Respublikos teisės aktais – 47 higienos norma. Mūsų poliklinikos naudojama DEZIFOG rūko sistema turi biocidinio produkto autorizacijos liudijimą“ –  teigė J. Kuklytė.

Dažnai pastebimi žmonės, dėvintys kaukes ne pagal rekomendacijas, rankos plaunamos per trumpai, niekaip neišmokstame neliesti veido, patalpos dezinfekuojamos neefektyviai.

Pavojus užkrėsti ir užsikrėsti lieka, net jei patalpoje tuo metu nėra kitų žmonių, virusas gali ilgą laiką išgyventi ant paviršių bei tvyroti ore.

Jei pilnu pajėgumu grįšime į įprastą gyvenimą su tokiu nusiteikimu, ilgai neužtruks, kol ir vėl laisvė bus suvaržyta.

Investicijos į inovatyvias prevencines priemones buvo ypatingai svarbios tiems, kurių veiklos neįmanoma stabdyti karantino metu. DEZIFOG jau naudoja Lietuvos policija, daugybė poliklinikų, Prezidentūros kanceliarija, bet taip pat ir privačios įmonės, gamyklos, spaustuvės, siuvyklos ir daug kitų. Dabar švelninant karantiną labai svarbu, kad įmonės, sugrįžtančios į veiklą, tai darytų atsakingai ir vieningai.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Ant paviršių nėra daug koronaviruso, o aerozoliuose yra daug: Ginkluoti metų duomenimis apie koronaviruso atvejus, mokslininkai teigia, kad vienas faktas yra aiškus. Žmonės, o ne paviršiai turėtų būti pagrindinė nerimo priežastis. Įrodymai iš viršplitinių įvykių, kai daugybė žmonių vienu metu yra užkrėsti, paprastai perpildytoje vidaus erdvėje, aiškiai rodo, kad ore sklinda koronavirusas, sako Marr. "Norėdami paaiškinti šiuos viršplitinius įvykius su užterštais paviršiais, turite sukurti tikrai nerealius scenarijus", - sako ji. "[1] Svarbiausia, vengti užkrėstų žmonių iškvepiamo oro: nešioti geras kaukes, vengti blogai vėdinamų patalpų, dirbti iš namų, nenaudoti visuomeninio transporto. Paviršių dežinfekcija turi grynai psichologinį poveikį - oi, kaip čia švaru...Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Dar

Dar portretas
tokių nesamonių neskaičiau. 9 dienos ant paviršių? Nežinau kur autorė ėmė informaciją, bet siūlyčiau atidžiau rašineti ir pasidomėti specialistų išvadų. Toks jausmas kad užsiima dezinfekcijos firmos reklama.

taip

taip portretas
nes vyrusas barstomas is kosmoso kur vejas daugiau sunesa su krituliais ten ir zidiniai uztat ir ciniskai sako kada bus ten ar ten kada baigsis ir pan kai tanzanijos prezidentas dar pries 1m nustate lauke darzoviu uzkrata ir PSO melagiai nusikalteliai isvien su globalistais kuriu tikslas zmonijos sunaikinimas paliekant sau pavaldzius jau biorobotus cypuotus...;[;]...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių