Lietuva pagal sergamumą koronavirusu – 19, pagal mirtingumą – 15 ES

Lietuva pagal naujus užsikrėtimus koronavirusu per pastarąsias dvi savaites atsidūrė 19-oje vietoje Europos Sąjungoje, pagal mirtingumą Lietuva – 15-ta, rodo ketvirtadienį paskelbti Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenys.

Praėjusią savaitę pagal šiuos rodiklius Lietuva buvo atitinkamai 15-ta ir devinta.

Centro duomenimis, per pastarąsias dvi savaites naujų susirgimų Lietuvoje rodiklis siekia maždaug 229 atvejus 100 tūkst. gyventojų – 32 atvejais mažiau nei prieš savaitę.

Pagal šį rodiklį, pirmoji Europos Sąjungoje yra Čekija, kur per tą patį laikotarpį 100 tūkst. gyventojų teko kiek daugiau nei 1395 atvejai, antroji – Estija su maždaug 1038 atvejų rodikliu, trečioji – Slovakija su 562 atvejų rodikliu.

Per pastarąsias dvi savaites milijonui Lietuvos gyventojų teko beveik 59 mirtys nuo COVID-19 (21 mažiau nei prieš savaitę) ir pagal šį rodiklį šalis yra 15-oje vietoje Bendrijoje.

Pirmojoje vietoje – Slovakija su maždaug 242 mirtimis milijonui gyventojų, antroji – Čekija su beveik 208 mirčių rodikliu, toliau sąraše – Vengrija su 134 mirtimis milijonui gyventojų.

Geriausi rodikliai tarp ECDC vertinamų valstybių ir toliau išlieka ES nepriklausančiose Islandijoje ir Norvegijoje.

Islandijoje per pastarąsias dvi savaites 100 tūkst. gyventojų teko beveik šeši naujai užsikrėtusieji, neužfiksuota nė vienos mirties.

Tuo tarpu Norvegijoje 100 tūkst. gyventojų teko beveik 84 užsikrėtusieji, o milijonui gyventojų – šešios mirtys.

Tarp ES valstybių geriausi rezultatai Danijoje. Čia 100 tūkst. gyventojų teko kiek daugiau nei 118 užsikrėtusiųjų, o milijonui gyventojų – 11 mirčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
hm

Alis...

Alis... portretas
man kilo tokia mintis... ar gali būti, kad apsikrėtimas korona yra susijęs su žmogaus adenoidais?... juk daug kam jie yra išoperuoti... mano nuomone, adenoidai yra pirmas ar antras barjeras prieš kvėpavimo ligų patekimą į organizmą... kas turi adenoidus,- tas mažiau užsikrečia korona... panašiai yra ir su apendicitu, kuriame yra iš motinos gautas žarnyno bakterijų bankas, kurį sunkiai sunaikina net antibijotikai... o kas būna jį išpjovus?...

anonimas

anonimas portretas
liudna statistika , reikia veržtis i pirmaujančiu gretas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių