Lietuvių sukurtai programai odontologams – tarptautinis pripažinimas

  • Teksto dydis:

UAB „DTL Vilnius“ sukurta dantų protezavimo procesą administruojanti kompiuterinė programa „Trinyte“ jau antrą kartą bus pristatyta tarptautiniame odontologijos renginyje – Vokietijoje vyksiančioje parodoje „37th International Dental Show 2017“.

Rolandas Andrijauskas, vienas kompiuterinės programos bendraautorių, LROR yra paskelbtas geriausiu 2016 metų Lietuvos dantų techniku.

„Pats esu dantų technikas, tad iš praktikos žinau visas šios srities specialistų problemas. Bene didžiausia jų – centralizuotos pacientų odontologinės informacijos nebuvimas. Tai neretai lemia chaotišką dantų techniko ir odontologo darbą, informacija apie pacientą būna pasklidusi po užsakymo lapus, gamybos metodai bei technologijos ne visada suderintos tarpusavyje, tad kokybės kontrolės užtikrinimo procesas tampa ypač sudėtingas. Siekdamas spręsti tokias problemas, didinti darbo našumą ir komunikacijos efektyvumą inicijavau kompiuterinės programos „Trinyte“ kūrimą. Su savo srities profesionalų komanda dirbome 4 metus ir turime puikų rezultatą – dantų technikams, odontologams ortopedams bei patiems pacientams naudingą, patogią naudoti kompiuterinę programą“, – pasakojo UAB „DTL Vilnius“ vadovas, geriausias 2016 metų Lietuvos dantų technikas R. Andrijauskas.

„Trinyte“ remiasi „Dentalinės architektūros“ darbo protokolu kurio autorius yra R. Andrijauskas. Pagrindinis kompiuterinės programos pranašumas – naudojamas specialiai sukurtas algoritmas, leidžiantis suplanuoti visą užsakymo gamybos procesą per optimaliausią laiką ir už optimaliausias sąnaudas. Kompiuterinėje programoje patogu planuoti ir sekti darbų srautą – tiek asmeninio darbo, tiek bendro su kitu specialistu, planuoti visą protezų gamybos procesą. Taip pat patogu sisteminti paciento duomenis: yra numatyti protokolai, kuriuos reikia užpildyti, taip pat yra galimybė įkelti svarbius aprašymus, nuotraukas, vaizdo ir kitą medžiagą. Tai ypač svarbu siekiant darbų kokybės kontrolės – visa tai neretai leidžia pamatyti galimus protezo trūkumus vos pagaminus prototipą ir išvengti jų gaminant kitus. Efektyvus ir paprastas gydytojo, dantų techniko ir paciento bendravimas, tarpusavio darbų planavimas, bendras darbas – tai svarbiausi dalykai siekiant geriausio rezultato.

Pasaulinei rinkai „Trinyte“ pirmą kartą pristatyta 2014 m. pabaigoje Niujorke vykusioje tarptautinėje parodoje „Greater New York Dental Meeting“. Renginys pritraukė beveik 55 tūkst. lankytojų – jame dalyvavo odontologai, higienistai, dantų technikai, odontologijos produktų platintojai, JAV komercijos departamento atstovai, spaudos atstovai ir kiti svečiai. „Trinyte“ kompiuterine programa susidomėjo ir bendradarbiavimą su lietuviais užmezgė profesionalai iš 11 šalių – JAV, Madagaskaro, Pietų Korėjos, Prancūzijos, Egipto, Šveicarijos, Turkijos, Irano, Graikijos, Vokietijos bei Didžiosios Britanijos.

Unikali programa

UAB „DTL Vilnius“ dalyvavo didžiausiame kas dvejus metus vykstančiame odontologijos industrijos renginyje – Vokietijoje vykusioje parodoje „36th International Dental Show“. Joje dalyvavo apie 140 tūkst. lankytojų iš 149 skirtingų šalių.

Šiemet kovo 21–25 d. UAB „DTL Vilnius“ vėl dalyvaus didžiausiame kas dvejus metus vykstančiame odontologijos industrijos renginyje – Vokietijoje vyksiančioje parodoje „37th International Dental Show“. Prognozuojama, kad parodoje dalyvaus apie 140 tūkst. lankytojų iš 149 skirtingų šalių.

„Tikimės užmegzti dar daugiau naudingų pažinčių, plėsti partnerių ir klientų ratą. Juk sukūrėme tarptautiniu mastu analogų neturinčią kompiuterinę programą, galinčią palengvinti daugybės odontologų ortopedų ir dantų technikų kasdienybę. Svarbiausia – pristatyti „Trinyte“ programą, leisti išbandyti. Kompiuterinės programos sėkme neabejojame“, – sakė R. Andrijauskas.

50 proc. reikalingų lėšų (5 tūks. 503 Eur), skirtų UAB „DTL Vilnius“ projektui „Produkto „Trinyte“ pristatymas eksportui į pasaulinę rinką“ vykdyti, buvo finansuojama iš ES struktūrinės paramos Europos regioninės plėtros fondo lėšų pagal priemonę „Naujos galimybės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių