Lietuvoje mažėja mirčių nuo vėžio

  • Teksto dydis:

Lietuvoje mažėja mirčių nuo vėžio. Su kiekvienais metais mūsų šalyje kasmet miršta beveik septyniasdešimčia žmonių mažiau, praneša LNK žinių tarnyba.

Be to, Lietuvoje pagaliau susisteminti Vėžio registro duomenys.

Tikimasi, kad tai medikams leis geriau matyti, kuriose srityse jiems dar reikėtų pasitempti, o valstybei - kur labiausiai trūksta pinigų.

Krūties vėžį Aušra įveikė prieš šešerius metus. Klastinga liga moterį moterį užpuolė, kai jai nebuvo nė 40 metų.

Moteriai buvo aptiktas krūties vėžys su metastazėmis į limfmazgį.

Aušra neslepia: sužinojusi diagnozę, pamanė, kad jau yra gyvenimo pabaiga. Tačiau gydytojas pasakė, kad šiais laikais visaip būna.

Nuo krūties vėžio mūsų šalyje miršta apie 15 proc. susirgusių moterų. Beveik ketvirtadalis susirgusių vyrų miršta nuo plaučių vėžių. Ligos priežastimi dažniausiai tampa rūkymas.

Tačiau liūdnų istorijų Lietuvoje mažėja.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

visi jau ismire

visi jau ismire portretas
kurie sirgo veziu...

Da Luna

Da Luna portretas
net pikta skaityti, tą nesąmone, kur matyta, per visa lietuva kokie skaičiai yra laidojami, kas diena nespėja kasti dobiu, kapiniu, kasėjai, juk matome kas darosi, kapines nespėja naujas regsti, kurti, o čia tau vėl bajeris migdomas plačiom akim žiurint, kada nusiraminsite rašyti nesąmoniu, kad taip gydytu kaip čia rašo oi tikrai tie skaičiai būtų tikrumo pilni, 70 procentu būtų išgydomi, ir mažiau mirtu,

Mažėja gyventojų šalyje

Mažėja gyventojų šalyje portretas
tai mažėja ir mirčių. Vėžys niekur nepasitraukė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių