Per parą Lietuvoje – 21 susirgimas COVID-19, židinys Kaune į statistiką jau įtrauktas

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) trečiadienį pranešė apie susirgimų koronavirusu šuolį Lietuvoje. Per parą Lietuvoje patvirtintas 21 susirgimas COVID-19. BNS skaičiavimais, tai didžiausias dienos rodiklis per pastarąjį mėnesį.

„Per vakar parą patvirtintas 21 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis“, – rašoma Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) pranešime.

Didžioji dalis naujų atvejų – 16 – susiję su židiniu Kauno transporto įmonėje, kur susirgo tolimųjų reisų vairuotojai iš Uzbekijos.

Sveikatos specialistai sako, kad dirbti į įmonę „Hegelmann Transporte“ atvykę asmenys koronavirusu greičiausiai užsikrėtė savo šalyje.

„Gali būti dvi versijos, bet mes šiuo atveju laikomės pirmosios versijos, kad visi atvejai atvyko jau užsikrėtę Uzbekijoje, nes jie susirgo inkubacinio periodo laike“, – žurnalistams sakė NVSC atstovė Rolanda Lingienė.

Šiuo metu vienas iš užsikrėtusiųjų iš Uzbekijos atvykusių asmenų gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje, kiti yra izoliuoti Abromiškių reabilitacijos ligoninėje.

Reaguodamas į šią situaciją, Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis pasiūlė sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai numatyti privalomą iš trečiųjų šalių atvykusių asmenų testavimą dėl koronaviruso.

Iki šiol Lietuvoje mirė 79 žmonės, patvirtinta beveik 1900 atvejų.

Daugelis atvejų – įvežtiniai

Trečiadienio rytą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė teigė, kad 14 atvejų Kauno židinyje į statistiką dar nėra įtraukti.

Iš septynių naujų koronaviruso atvejų penki yra įvežtiniai, trečiadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Po vieną atvejį registruoti Marijampolės ir Klaipėdos apskrityse, trys – Vilniuje, du – Kaune“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.


Į šią statistiką neįėjo dar 14 Kauno įmonės darbuotojų iš Uzbekijos, kuriems virusas patvirtintas antradienį. Tai pavyko išsiaiškinti, kai portalas kauno.diena.lt pradėjo domėtis situacija bendrovėje „Hegelmann Transporte“.

Iš viso šioje bendrovėje registruota 18 atvejų, bet, pasak R. Lingienės, jų gali daugėti. Visi susirgusieji – užsieniečiai.

Klaipėdoje koronavirusas nustatytas tolimųjų reisų vairuotojui, atvykusiam iš Ukrainos.

Asmuo vėlgi yra tolimųjų reisų vairuotojas, panašu, kad tai tampa tam tikra problema.

„Asmuo vėlgi yra tolimųjų reisų vairuotojas, panašu, kad tai tampa tam tikra problema“, – sakė NVSC atstovė.

Jis grįžo liepos 4 dieną, pirmuosius simptomus pajuto liepos 12-ąją ir kreipėsi į ligoninę, kur jam diagnozuota COVID-19 liga. Šiuo metu  nustatyti keturi rizikingą kontaktą turėję asmenys, jie izoliuoti.

Vilniaus apskrityje koronavirusas nustatytas dar vienam iš Ispanijos, Barselonos, grįžusiam asmeniui. Parvykęs jis pajuto simptomus ir izoliavosi. Sąlytį turėję asmenys šiuo metu nustatinėjami.

Dar vieną atvejį specialistai laiko įvežtiniu, bet teigia, kad ši informacija gali keistis: Vilniuje susirgo liepos 6 dieną iš Lenkijos grįžęs asmuo.

„Šioje šeimoje yra mažametis, kuris lanko lopšelį-darželį „Karuselė“. Kadangi šiame darželyje birželio 25 dieną buvo nustatytas susirgęs vaikas, mes tuo metu atlikome sąlytį turėjusių darželio darbuotojų ištyrimą, bet tyrimai buvo neigiami. Dabar organizuojame taip pat visų sąlytį su antruoju vaiku turėjusių šio darželio darbuotojų ištyrimą“, – sakė R. Lingienė.

„Paaiškės, ar šį atvejį atsivežėme iš Lenkijos, ar vis dėlto šis atvejis yra vietinis“, – pridūrė ji.

Ketvirtasis atvejis nustatytas Šalčininkų rajono gyventojui, kuris simptomus pajuto liepos 11 dieną ir buvo hospitalizuotas, kur patvirtinta diagnozė. Nustatyta 16 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, tarp jų – du greitosios medicinos pagalbos darbuotojai ir devyni ligoninės darbuotojai. Visi asmenys izoliuoti.

Epidemiologai kol kas neišsiaiškino, kokiomis aplinkybėmis šis asmuo užsikrėtė.

Dar vienas atvejis nustatytas Marijampolės apskrities gyventojui, jis simptomus pajuto liepos 10 dieną, diagnozė patvirtinta Šakių ligoninėje. Kontaktinių asmenų kol kas nenustatyta, tačiau gali būti, jog jų ir nebus nustatyta.

Taip pat du nauji atvejai registruoti transporto įmonėje Kaune, tapusioje nauju koronaviruso židiniu.

„Vėliau atėjo duomenys apie dar 14 susirgimų šioje įmonėje“, – sakė R. Lingienė.

Jie į statistiką pateks vėliau.

„Dėl tam tikrų problemų šie atvejai oficialiai pateks į statistiką vėliau, bet, aišku, nelaukiame duomenų „įkritimo“ į sistemą, dirbame čia ir dabar“, – sakė NVSC atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kalta vyriausybe

Kalta vyriausybe portretas
Už tai tiesiogiai yra atsakinga vyriausybė isileidusi tuos čiučmekus!

Bl...

Bl... portretas
Ta vyriausybė-durnių gauja, mus suvaržė, o duoda leidimą Covidą eksportuoti iš užsienio... Ar tokiais puspročiais galima tikėti?

Krope

Krope portretas
Gal dar paieškokit kokių čiačmekų kurie dirbs jums pusvelčiui ir atvež ne tik coroną bet ir tripetoidus sifeloidus ir nežinia dar ką O užtai atkentės mūsų niekuo nekalti žmonės Ar smegenų turit?ar tik aistra pinigams beliko...?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių