Lietuvoje kasmet dėl žvynelinės į gydytojus kreipiasi per 20 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Šiandien minima Pasaulinė žvynelinės diena, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žvyneline (psoriaze) sergančių žmonių problemas, jų gyvenimo kokybę ir socialinę izoliaciją.

Ta proga Higienos institutas parengė infografiką apie sergamumo žvyneline dinamiką Lietuvoje 2014–2018 m. 

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, žvyneline serga per 125 mln. žmonių – apie 4 proc. viso pasaulio gyventojų. Lietuvoje ši liga paplitusi daugiau nei tarp 120 tūkst. gyventojų.

Žvynelinė yra lėtinė, uždegiminė, nenuspėjamos eigos ir nuolat pasikartojanti odos liga, dažniausiai pasireiškianti kūno odos, galvos plaukuotosios dalies ir nagų pažeidimais, galinčiais turėti neigiamos įtakos nagų plokštelėms ir sąnariams. Šia neužkrečiama liga susergama įvairiame amžiuje, ji gali būti sėkmingai valdoma.

Per penkerius praėjusius metus šalyje daugiausiai žvynelinės atvejų nustatyta 2015 m. (23 510 asmenų), o mažiausiai – 2016 m. (22 519 asmenų). Šia liga šiek tiek dažniau serga moterys, taip pat dažniau ji sutinkama tarp mieste gyvenančių žmonių.

Infografikas skelbiamas čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To med.

To med. portretas
Zvyneline-tikrai nera uzkreciama liga.Gali buti paveldimas polinkis ja sirgti.Bet nebutinai zmogus susirgs.Liga tai baisi ir luosinanti, pagalba ligoniui minimali

Med.

Med. portretas
Meluojate, kad ji yra neužkrečiama.Ar malonu prie tokio žmogaus liestis,manau ne ,pasakys tą kiekvienas sveikas,protingas žmogus.Kaip galima sakyti ka ši liga yra neužkrečiamas,manau medikai turėtų teisybę sakyti.

taip zvyneline susirgusiu masiskai dideja

taip  zvyneline  susirgusiu  masiskai  dideja  portretas
bet kokia pagalba is valstybes susirgusiems mazeja....[pazadas kad ji galima but sekmingai valdoma--tai tik mediku paguodos zodelis sergantiems, ji nei valdoma nei gydoma]
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių