Lietuvos ligoninės vienija jėgas: žada ne tik sutaupyti pinigų

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą Lietuvoje pradėtas jungtinis projektas tarp šalies ligoninių dėl asmens sveikatos priežiūros įstaigų informacinių sistemų vystymo ir priežiūros paslaugų.

Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė, Kauno klinikos, Klaipėdos universitetinė ligoninė, Klaipėdos jūrininkų ligoninė ir Vilniaus Universiteto ligoninės Žalgirio klinika balandžio pradžioje pasirašė partnerystės sutartį. Siekiant taupyti lėšas ir racionaliai išnaudoti bendrus resursus, ligoninėse naudojamas informacines sistemas nuo šiol modernizuos ir vystys kartu, rašoma pranešime.

„Suvieniję pastangas ir resursus, ne tik taupysime lėšas, bet ir pasieksime geresnių rezultatų, – bendru projektu džiaugiasi Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius. – Įsivaizduokite, kiek lėšų sutaupysime, informacines sistemas diegdami ir tobulindami kartu, o ne visos penkios ligoninės atskirai“.

„Kooperuojant savo darbą ir žinias IT srityje, mes galime pasiekti maksimaliai gerą rezultatą, vystant ligoninių informacines sistemas, – teigia Kauno klinikų Informacinių technologijų tarnybos vadovas Giedrius Leimonas. – Kadangi visos ligoninės, pasirašiusios jungtinės veiklos sutartį, naudoja tokios pačios platformos informacines sistemas, jas tobulinti drauge yra ir ekonomiškai naudinga, ir efektyvu“.

Įsivaizduokite, kiek lėšų sutaupysime, informacines sistemas diegdami ir tobulindami kartu, o ne visos penkios ligoninės atskirai.

Kauno klinikos, kaip projektą iniciavusi institucija, partnerių vienbalsiai išrinkta pagrindiniu partneriu, koordinuos procesus ir įgyvendins projektą visą jo laikotarpį. Strateginius sprendimus dėl informacinių sistemų tobulinimo priims visų penkių ligoninių atstovai. 

„Valstybės biudžeto lėšų optimizavimas yra nacionalinės svarbos reikalas. Šis projektas svarbus ne tik penkioms Lietuvos ligoninėms – jis vykdomas visų mūsų pacientų labui“, – kalbėjo Vilniaus Universiteto ligoninės Žalgirio klinikos direktorė prof. Alina Pūrienė.

Projekto metu nemažas dėmesys bus skiriamas moderniausioms IT sistemoms, BDAR ir kitoms šiuolaikinėms tendencijoms. „Sieksime, kad ligoninių informacinėse sistemose būtų įdiegta saugos ir funkcionalumo darna“, – priduria G. Leimonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
NEMASTANTYS SUNAIKINO POLIKLINIKOSE IVAIRIAS PREVENCINES PROCEDURAS, GYDYTOJU SKAICIU , DABAR NAIKINA LIGONINES. PADARYKIT LIETUVOJE VIENA LIGONINE IR BUS TVARKA.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių