Lietuvos mokslininkai ir tyrėjai bendradarbiaus sveikatos srityje

  • Teksto dydis:

Šiandien sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys drauge su Japonijos medicininių tyrimų ir plėtros agentūros (AMED) prezidentu Yoshinao Mishima pasirašė Ketinimų protokolą dėl jungtinių mokslinių tyrimų projektų įgyvendinimo.

Bendradarbiavimo memorandumas tarp Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Japonijos medicininių tyrimų ir plėtros agentūros (AMED) dėl bendradarbiavimo vykdant jungtinius mokslinius projektus buvo pasirašytas prieš ketverius metus, praneša SAM.

„Siekiame skatinti Lietuvos ir Japonijos sveikatos srities mokslininkų ir tyrėjų bendradarbiavimą. Mokslas visada atveria naujas galimybes, o bendradarbiavimas su kitų šalių mokslininkais – plečia horizontus“, – teigia A. Dulkys. 

Pasirašytas Ketinimų protokolas leidžia skelbti kvietimą Lietuvos ir Japonijos mokslininkams teikti jungtines paraiškas projektams šioje srityje „Fundamentiniai tyrimai, panaudojant klinikinius duomenis ir bioresursus, retų ir nediagnozuotų ligų, ir vėžio srityje“. Jungtinių projektų tematika buvo aptarta 2019 m. rugsėjo mėn. Vilniuje vykusio jungtinio Lietuvos-Japonijos mokslininkų seminaro metu.

Ketinimų protokolo virtualioje ceremonijoje taip pat dalyvavo ir sveikatos apsaugos viceministrė prof. Danguolė Jankauskienė, užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas, Japonijos ambasadorius Lietuvoje J. E. p. Shiro Yamasaki, Lietuvos Respublikos ambasadorius Japonijoje J. E. p. Gediminas Varvuolis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių