Ligoninės padaliniui Palangoje – naujas kvėpavimas

Palangos medikai gydymo įstaigos jubiliejaus proga sulaukė išskirtinių dovanų – modernizuotų ir kapitaliai sutvarkytų ligoninės skyrių.

Tapo vienu moderniausių

Į gerokai pasikeitusį Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos departamento Medicininės slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių perkelti pirmieji pacientai.

Po rekonstrukcijos šis skyrius tapo vienas moderniausių Vakarų Lietuvoje.

Jame įrengtos erdvios palatos su autonomine ventiliacija ir kondicionavimu, neįgaliesiems pritaikytais sanitariniais mazgais, stacionariais pacientų keltuvais, deguonies tiekimo ir personalo iškvietimo sistemomis.

Modernios medicininės slaugos priemonės ir medicinos įranga įsigyta už daugiau kaip vieną milijoną litų.

Europos standartus atitinkančiame skyriuje vienu metu gali gydytis 53 pacientai.

Pagerėjo paslaugų kokybė

Kaip sakė Klaipėdos jūrininkų ligoninės vyriausiasis gydytojas Jonas Sąlyga, naujajame Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje sunkiai sergantiems pacientams pagerėjo paslaugų kokybė bei jų prieinamumas.

Palangos departamento vedėjas Remigijus Kirstukas teigė, kad nuo šiol čia gydomi pacientai galės jaustis patogiai ir oriai.

J.Sąlyga pasidžiaugė, jog medikams taip pat pagerėjo darbo sąlygos. Šiame skyriuje sumontuoti keltuvai palengvins slaugytojų darbą – joms nereikės pačioms kilnoti pacientų. Medikėms padės automatiniai keltuvai.

p>Naujajame Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje gydomi Klaipėdos ir Palangos savivaldybių gyventojai, turintys gydytojo siuntimą. Kasmet šiame skyriuje gydoma apie 400 pacientų.

Sulaukia iš visos Lietuvos

Prasidėjus vasarai pokyčių sulaukė ir Priėmimo-skubiosios pagalbos skyrius. Po kapitalinio remonto jis padidėjo penkis kartus.

Čia įrengti du tvarstomieji, gydytojų apžiūros, procedūrų kabinetai. Pacientai, kuriems būtina terapeuto ir chirurgo pagalba, priimami skirtinguose kabinetuose.

Per metus skubi pagalba Palangos departamente suteikiama daugiau nei 10 tūkst. pacientų. Vasarą pagalba teikiama kurorto svečiams iš Lietuvos ir užsienio. Karštaisiais savaitgaliais Palanga sulaukia maždaug 400 tūkst. poilsiautojų.

R.Kirstukas neslėpė, kad iki tol Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje sąlygos nebuvo pritaikytos tokiems dideliems pacientų srautams. Nuo šiol ši problema išspręsta ir poilsiautojai bus aptarnaujami šiuolaikiškomis sąlygomis.

Po remonto pagerėjo darbo sąlygos gydytojams ir slaugytojoms.

Abiejų skyrių remontui panaudota 2,7 mln. Lt iš ES struktūrinių fondų. Klaipėdos jūrininkų ligoninė modernizuojant paslaugų infrastruktūrą Palangos departamentui skyrė 690 tūkst. Lt.

Už šiuos pinigus įrengti nauji modernūs liftai, kompiuteriniai tinklai, rekonstruotos bendro naudojimo patalpos, įsigyti baldai ir kitas inventorius.

Šiemet Palangos departamentas minės 20 metų gydymo įstaigos įkūrimo jubiliejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių