LIVIN pataria: 4 atpalaiduojančios arbatos vasaros sezonui

  • Teksto dydis:

Ne paslaptis, kad vasarą įmanoma ne tik maloniai pailsėti, bet ir netikėtai pavargti. Be gailesčio kaitinanti saulė bei smulkūs buitiniai darbai gali sukelti tikrą vidinę sumaištį net atostogų metų, tad kartais tereikia prisėsti ir atsipalaiduoti. Tą padės padaryti tinkamas gėrimo pasirinkimas: daugelis iškart atmeta arbatą, mat įprastai ji geriama karšta, tačiau net ir užplikius verdančiu vandeniu šis gėrimas gali atvėsinti. Pateikiame keturias karštai vasarai tinkamiausias arbatas, kurios padės pamiršti bet kokius dienos rūpesčius.

Egzotiškoji kinrožė

Rausvoji kinrožių arbata ne tik vilioja savo ryškia vyšnine spalva, tačiau ir turi begalę privalumų organizmui. Kinrožėse gausu tokių antioksidantų kaip Beta karotenas, vitaminas C ir antocianinas, tad tokia arbata gali veikti priešuždegimiškai, sumažinti cholesterolio kiekį ir padėti numesti svorio. Tai puikus pasirinkimas karštai vasaros popietei, mat sodrus rubino atspalvis ne tik kvies gardiems gurkšniams, tačiau ir puikiai atgaivins – ką jau kalbėti apie visada gelbėjančius ledukus ir saldesnį variantą su šaukšteliu medaus ar agavų sirupo.

Raminančioji mėta

Kvapnioji mėtų arbata ne tik nuramina po įtemptos darbo dienos, tačiau gali padėti ir įveikiant įvairias organizmo problemas. Plikykite šią arbatą sustojus skrandžiui ar esant sudirgintam žarnynui, norint sumažinti kofeino poveikį ar reguliuoti sveiką svorį, taip pat užpuolus alergijoms ar nemaloniems skausmams. Jei siekiate dar gaivesnio varianto, atsidarykite šaldiklį ir įmeskite keletą ledukų – tokia aprasojusi arbatos stiklinė prilygs vandens šaltiniui dykumoje.

Livin.lt nuotr. 

Tonizuojančioji mačia

Pastaruosius kelis metus populiarumo viršūnėje išliekanti mačia ne tik džiugina savo dailia žalia spalva, bet yra ir sveikesnė kofeino alternatyva. Kiekvieno organizmas skirtingai reaguoja į kofeiną, tad įprastas kavos gėrimas kai kuriems gali būti tiesiog per stiprus ir sukelti nemalonių šalutinių efektų, tokių kaip drebulys ar nerimas. Kita vertus, kofeino pasisavinimas iš mačia arbatos yra tolygus, tad organizmas nejaučia šoko. Ką jau kalbėti apie mačioje esančius įvairius antioksidantus, padedančius pravalyti organizmą nuo kenksmingų medžiagų. Įprastai šis gėrimas gaminamas pašildžius mėgstamą augalinį pieną, tačiau karštomis dienomis pastarojo galima pilti mažiau (arba nepilti ir mėgautis gryna mačia) bei pridėti keletą ledo kubelių.

Subtilioji balta arbata

Ko gero ne vienas sutiksime, kad baltą arbatą skanaujame rečiau, nei, pavyzdžiui, žalią ar juodą. Vis dėlto, veltui – šią rūšį išties derėtų pridėti į savo arbatų spintelę ar stalčiuką, mat ji pasižymi daugeliu įdomių ir naudingų savybių. Viena jų – didelis kiekis antioksidantų. Ši arbata taip pat gali padėti numesti svorio, apsaugoti dantis nuo bakterijų bei sumažinti širdies ligų riziką. Švelnus ir subtilus skonis nesuerzins ir atpalaiduos, o natūralūs saldumas palepins vidinį saldumynų mėgėją. Paspaudę nuorodą atrasite platų arbatų pasirinkimą – ekologiški ir biodinaminiai variantai leis pasirūpinti ne tik organizmu, bet ir aplinka! Sveikesni pasirinkimai jūsų vasaros vakarus pavers nepamirštamais!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių