LSMU Kauno ligoninėje nuo COVID-19 pradėtas skiepyti medicinos personalas

  • Teksto dydis:

Iš viso per pirmadienį ir antradienį LSMU Kauno ligoninėje bus paskiepyta 400 gydytojų ir slaugytojų. Dar apie 100 darbuotojų sekmadienį yra pasiskiepiję LSMU Kauno klinikose.

LSMU Kauno ligoninės generalinis direktorius prof. Albinas Naudžiūnas pabrėžė, kad skiepai padės suvaldyti darbuotojų sergamumą. „Esame didžiausia COVID-19 ligonius gydanti įstaiga šalyje. Skiepai leis ženkliai sustabdyti personalo sergamumą, kuris šiuo metu yra gana didelė problema“, – sakė jis.

Skiepai leis ženkliai sustabdyti personalo sergamumą, kuris šiuo metu yra gana didelė problema.

Viena pirmųjų pasiskiepijusių LSMU Kauno ligoninėje paskiepytų Infekcinių ligų skyriaus vedėja Estela Tamašauskienė tvirtino, jog jaučiasi puikiai. „Iki šiol ši liga mane aplenkė. Matant kolegų sergamumą bus tikrai ramiau, kai po pusantro mėnesio susiformuos antikūnai“, – kalbėjo medikė.

Šiuo metu LSMU Kauno ligoninėje dėl COVID-19 saviizoliacijoje yra 230 darbuotojų. Nuo rudenio šia liga persirgo apie 400 darbuotojų.

Kaip teigė LSMU Kauno ligoninės Infekcijų kontrolės skyriaus vadovė Rita Butylkina, iki šiol nė vienam paskiepytam darbuotojui nepasireiškė kokie nors ypatingi simptomai. „Iš viso per šias dienas bus paskiepyti visi su COVID-19, priėmimuose ir kituose didesnės rizikos susirgti padaliniuose dirbantys medikai“, – informavo ji.

LSMU Kauno ligoninėje gydoma 220-230 COVID-19 ligonių, dar apie pora dešimčių yra izoliuoti kituose padaliniuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danguolė

Danguolė portretas
Kai ateis mano eilė savo skiepą atiduosiu, kas labai norės

Erika

Erika portretas
Duok, Dieve, sveikatos visiems mūsų angelams sargams :)

liudna

liudna  portretas
Sutinku pasiskiepyti ir priimti skiepa is to kuris nenori skiepytis Labai liudna kad as skiepo sulauksiu geriausiu atveju tik antrame ketvirtyje o klastingas virusas nelaukia ir labai isismrkavo dabar ir maza tikimybe kad sio viruso siautejimas sumazes bet atvirksciai jis igauna vis didesni pagreiti Mano nuomone labai laimingi tie kurie jau dabar gauna siuos skiepus Man labai labai liudna kad dar ilgai teks laukti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių