M. Navickienė: netrukus trečiąja vakcinos doze bus skiepijami socialinės globos namų gyventojai

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad netrukus trečiąja vakcinos doze bus skiepijami socialinės globos namų gyventojai ir darbuotojai.

„Dabar laukiame trečiosios vakcinos dozės. Buvo atliktas tyrimas, kiek antikūnų turi mūsų globos įstaigų gyventojai, tai yra sprendimas priimtas, kad ši grupė žmonių trečiąja vakcina bus vakcinuojami greičiausiai, ir tas procesas prasidės jau netrukus“, – „Žinių radijui“ sakė M. Navickienė.

Ministrės teigimu, nors pernai socialinės globos namuose būdavo gan dideli koronavirusu sergančių asmenų skaičiai, šiais metais tokioms įstaigoms tai nėra būdinga, nes beveik visi ten gyvenantys ir dirbantys žmonės yra vakcinuoti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė pažymėjo, kad išliekant dideliam nepasiskiepijusiųjų skaičiui, ministerijos ieško būdų, kaip skleisti papildomą informaciją apie vakcinaciją tokiems žmonėms.

„Man atrodo, kad yra tos informacijos prieinamumas gana geras ir yra papildomos kampanijos, tačiau reikia ieškoti ir daugiau galbūt nestandartinių būdų, kaip pasiekti žmones su papildoma informacija. Galbūt šeimos gydytojai galėtų aktyviau, intensyviau tą informaciją skleisti savo pacientams. Tų būdų ir sprendimų ieško Sveikatos apsaugos ministerija ir, be abejo, visos kitos institucijos. Bandome ir vienu balsu, ir skirtingais balsais sakyti tą pačią žinutę, kad tai yra vienintelė priemonė išlaikyti ir savo, ir artimųjų saugumą, sustabdyti viruso plitimą, kad nereikėtų kažkokių papildomų ribojimų“, – sakė ministrė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Geriau jau leistu vitaminus, efektas butu geresnis .... :DD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių