Ministerija: šeimos gydytojų išrašytas siuntimas galios iki pusės metų

  • Teksto dydis:

Siekiant sumažinti pacientų srautus gydymo įstaigose, šeimos gydytojų išrašyto siuntimo galiojimas ilginamas iki pusės metų, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Iki šiol siuntimo terminas siekė 60 dienų. Pokyčiai įsigalios nuo balandžio 1 dienos.

Ilgesnis terminas galios šeimos gydytojų išrašytiems siuntimams gydytojo specialisto paslaugai. Tuo metu fizinės medicinos ir reabilitacijos paslaugoms paliktas 60 dienų terminas.

Pirminio lygio gydymo įstaigose nemažas pacientų srautas susidarydavo vien dėl pasibaigusio termino siuntimų perrašymo.

Anot ministerijos, pakeitimais bus sumažintas perteklinių pacientų apsilankymų skaičių gydymo įstaigose, šeimos gydytojams tenkantis krūvis ir biurokratinė našta.

Ministerijos pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys nurodo, kad pacientai ir medikai patiria nepatogumų dėl siuntimų galiojimo termino.

„(...) pirminio lygio gydymo įstaigose nemažas pacientų srautas susidarydavo vien dėl pasibaigusio termino siuntimų perrašymo“, – sakė A. Dulkys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
tai reiškia kad lakti teks tik puse metu.ačiu Dulkei

klaipedos paciente

klaipedos paciente portretas
O koki istatyma Isleisit , kad tie specialistai atliktu savo darba, o tai vargsti, kol gauni siuntima , ateini pas ta specialista , o jis vienas kalba, pats kalba, pats klausia pats, atsako, pareini namuo , galvoji kuri ir ko buvau, geri valerijonus validoli

Pensininkas

Pensininkas portretas
Tai reikejo pratesti iki mirties ir jokiu problemu butu nelike, o dabar tik patvirtino galimybe pas gydytojus patekti sesiu menesiu laikotarpyje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių