Ministras: norint masinio imuniteto rudenį, kas dieną reikia paskiepyti 7 tūkst. žmonių

Siekiant kolektyvinio imuniteto nuo COVID-19 rudenį, kasdien būtina paskiepyti po 7 tūkst. gyventojų, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Tam, kad rudenį mokslo metus pasiektumėme su aukštu vakcinacijos procentu, mus reikėtų, kad kiekvieną dieną užsiregistruotų, ateitų skiepytis vidutiniškai ne mažiau nei 7 tūkst. žmonių. Į tą ir turime orientuotis, nes jei bus vis mažiau ir mažiau, rudenį tos kritinės masės nebus“, – trečiadienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė ministras.

Europos Sąjunga ir jos šalys, įskaitant Lietuvą, kėlė tikslą dar vasarą paskiepyti 70 proc. gyventojų, prezidentas Gitanas Nausėda buvo užsibrėžęs, jog šalyje šis rodiklis būtų pasiektas iki liepos 6-osios, tačiau lėtėjant vakcinavimo tempams, trečiadienio duomenimis, paskiepyta 47,1 proc. gyventojų.

Prezidentūra ragina Sveikatos apsaugos ministeriją ir Vyriausybę nukreipti pastangas į skeptiškai dėl skiepų nusiteikusiųjų informavimą,  premjerė Ingrida Šimonytė teigia norinti, kad kolektyvinis imunitetas Lietuvoje nuo COVID-19 būtų pasiektas iki rudens, kadangi kitu atveju susirgimų rodikliai gali išaugti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Koncervai atsistatydinti neleidzia, geras klaunas visus linksmina.

……..

…….. portretas
norint masinio imuniteto nuo durnumo - reikia kuo greičiau jums atsistadydint
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių