Pirmąją skiepo nuo COVID-19 dozę gavo 242 migrantai, antrąją – 122

  • Teksto dydis:

Pirmąją skiepo nuo COVID-19 dozę gavo 242 Lietuvoje esantys migrantai, antrąją – 122, BNS pirmadienį informavo skiepijimą vykdęs Nacionalinis kraujo centras.

Jo darbuotojai migrantus jų apgyvendinimo centruose Rukloje, Kybartuose ir Medininkuose pradėjo skiepyti spalio viduryje.

Užsieniečiai skiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcinomis.

Skiepijant migrantus, didžiausias dėmesys skirtas šeimoms ir vaikams nuo 12 metų.

Centro direktorius Daumantas Gutauskas pranešime teigė, kad skiepijimo proceso metu teko susidurti su iššūkiais.

„Vienas iš jų – sudėtinga tiksliai suskaičiuoti, kiek migrantų paskiepyta, nes jie be dokumentų, tenka pasikliauti jų žodine informacija, ar jie skiepijasi pirmą, ar antrą kartą, ar iki atvykstant į Lietuvą buvo pasiskiepiję kitomis vakcinomis, ar turi kokių nors sveikatos problemų“, – teigė D. Gutauskas.

„Be to, būna ir taip, kai atvykstame skiepyti antrąja doze stovyklose įsikūrusių žmonių kai kurių neberandame, nes tiesiog yra perkelti į kitą stovyklą“, – pridūrė jis.

Direktoriaus teigimu, iššūkiu tapo ir kalbos barjeras.

Jis pasakojo, kad Kybartuose gydytojo profesiją turintys migrantais padėjo pasiruošti vakcinavimo procesui – jie išsiaiškino, kurie žmonės jau buvo paskiepyti, kiek kartų, ar buvo sirgę koronavirusu.

Vakcinacijos dieną šie gydytojai atliko visus prevencinius veiksmus – matavo temperatūrą, dezinfekavo visiems rankas, aiškino vakcinacijos anketos klausimus norintiems skiepytis, atsakinėjo į kitus rūpimus klausimus.

Migrantų skiepijimas įgyvendinamas su Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) biuru Lietuvoje, Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi, Lietuvos Vyriausybe ir Sveikatos apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Kokie jie migrantai, tai nelegalūs žmonės kurie brovėsi per sieną kaip vagys. Daug dėl jų išlaidaujama

jooo

jooo portretas
Negraziai skamba, didziaja dali, kai paskiepyta apie 10% migrantu

Kas prisims atsakomybe,uz ju islaikyma,ir kodel

Kas prisims atsakomybe,uz ju islaikyma,ir kodel portretas
Tie brudai,nesuskiepinti per 1 diena??
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių