Ukmergės rajone pradės veikti mobilus punktas, svarstoma, ar riboti judėjimą

Ukmergėje ketvirtadienį nustačius naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, taip pat ir medikams, svarstoma riboti išvykimą ir patekimą į rajoną, čia bus statomas mobilusis patikros punktas.

„Gausime mobilią stotelę, kurioje pagal tam tikrus algoritmus tikrinsime visus be išimties žmones, kurie turėjo kažkokius kontaktus su medikais, su ligonine, su sergančiais žmonėmis“, – BNS sakė Ukmergės rajono administracijos direktorius Darius Varnas.

„Dabar kalbame apie tą miesto izoliaciją: jungsimės su Vyriausybe, tarsimės“, – pridūrė jis.

Pasak administracijos vadovo, Ukmergė nenorėtų, kad būtų taikomos tokios priemonės, bet supranta, kad jos gali būti būtinos stabdant viruso plitimą.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, jog sprendimas dėl to bus priimtas vėliau ketvirtadienį.

„Šiandien 12 valandą posėdžiaus koordinacinis komitetas ir bus apie tai kalbama. Mes iš savo pusės suformavome tokius siūlymus Valstybės ekstremalių situacijų komisijai, kad jau reikėtų svarstyti galimybę apie bent jau dalinį judėjimą: pirmiausia neįleidinėti svečių į miestą“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

A. Verygos teigimu, riboti gyventojų judėjimą Ukmergėje kol kas nėra siūloma.

D. Varno žiniomis, ketvirtadienį koronavirusas nustatytas dar keturiems medikams. Iš viso, jo duomenimis, Ukmergėje nustatyta 17 susirgimų COVID-19, iš jų aštuoni – medikai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė, kontaktinių asmenų Ukmergės ligoninėje yra nustatyta daugiau kaip 200.

„Tiems kontaktiniams asmenims, kurie buvo su tais aštuoniais susirgusiais medikais, imami ėminiai“, – sakė ji.

Ukmergėje yra dar trys medicinos įstaigos, jose nė vieno įtariamo ar patvirtino koronaviruso atvejo nenustatyta.

Mieste nuo COVID-19 mirė trys žmonės. Koronavirusas nustatytas ir šios ligoninės medikams, dauguma personalo šiuo metu yra saviizoliacijoje.

Pasak D. Varno, šiuo metu ligoninė praktiškai uždaryta, joje veikia tik Slaugos skyrius, tyrimai atlikti visiems jo pacientams, tiriami ir medikai.

„Dirba slaugos skyrius, naujų pacientų nepriimame. Tie 94 pacientai, kurie yra Slaugos skyriuje, jiems yra padaryti visiems testai, atsakymų dar neturime. Padaryta 14 medicinos darbuotojų testai vakar, atsakymų neturime. Šiandien vėl maždaug dirbančių bus 14 ir jiems bus daromi testai. Testų gavome 330, tai visus išnaudosime: pradedant nuo pacientų, baigiant visais medikais, dirbančiais ir po to – kurie izoliuoti“, – sakė Ukmergės rajono administracijos vadovas.

Iki ketvirtadienio ryto Lietuvoje patvirtinta 290 susirgimų koronavirusu COVID-19.

Spaudos konferencijos įrašas:


 


Šiame straipsnyje: Aurelijus VerygaUkmergėkoronavirusasLNK1Koronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ukmergietis

ukmergietis portretas
pilnas idiotizmas! Ukmergės ligoninėje,kuri kiečiausia pagal medikus ir aparatūrą šiame regione apsikrėtė visi!!! medikai,tačiau nei viena slaugė ar sanitaras kažkodėl nesusirgo,toliau: yra Narbuto baldų fabrikas,dirba trimis pamainomis apie 1000 darbininkų ir administracijos,grįžta į namus,ten dar 1000 žmonų ar vyrų jų laukia,tegul turi po vieną vaiką- dar 1000 ,tai jau minimum gaunasi 3000 žmonių ir NEI VIENO APSIKRĖTUSIO!! Tie trys mirties atvejai ne nuo viruso buvo,tai aiškiai pasakė vyr.gydytojas,tai kam meluoti,kam pūsti burbulą? gal tam ,kad Ukmergė yra puikioje vietoje ir visi dideli miestai nuo jos aplinkui iki 50-70 km atstumu,kaip patogu ar ne? Įvedei kariuomenę,uždarei kelius aplink Ukmergę ir valandos trukmėje bet kuriame aplinkiniame mieste kad ir Vilniuje ar Kaune,Panevėžyje armijos smogikai pribus.Baikite cirką su tuo coronavirusu,baikite žlugdyti smulkų ir vidutinį verslą!

Gifas

Gifas portretas
Bet koks sušalimas traktuojamas, kaip koronovirusas. jeigu juo būtų užsikrėtę ,laidotu vieną po kito.Kodel netikrina visus Lietuvos gyventojus,nes būtų visai aišku kad šis karantinas ir isgalvotas virusas reikalingas kitiems dalykam.Landsbergis 100 000 euru skyrė savo fondo ,pusę medikam, kad tylėtų, puse televizijai ,kad nepasakotu ko nereike,stai ir visa tiesa.Rinkimai arti ,jiems bus palanki situacija.

Ekspert.

Ekspert. portretas
Raminkites ,burbulas išpūstas per daug, yra detalių kurios išduoda ,jog tas virusais nera pavojingas. Per tokį atstumą ,nuo Kinijos ,jus jau isgaraves ir veiksmingumas mažas,nėra pavojingas.Spektaklis surežisuotas, dėl naudos.Europos sąjungos paramos nori gauti.Nes yra milijonai skirti. Daug dalykų šiame įvykyje, kuriuos ne visi supras.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių