Nauji koronaviruso atvejai susiję su protrūkiais ligoninėse, globos namuose

Nauji per pastarąją parą nustatyti koronaviruso atvejai daugiausia susiję su esamais ar naujais židiniais gydymo, įkalinimo įstaigose bei globos namuose, šeštadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Nauji protrūkiai registruoti Varėnos ligoninėje, taip pat – Varėnos socialinių paslaugų centre, Zarasų socialinės globos namuose.

Be to, naujas protrūkis praėjusią parą fiksuotas Šalčininkų rajono šeimos ir vaiko gerovės centre, kur infekcija patvirtinta septyniems šios įstaigos auklėtiniams.

NVSC duomenimis, nauji registruoti koronaviruso atvejai taip pat susiję su protrūkiais Jonavos Pirminės sveikatos priežiūros centre, LSMU Kauno ligoninės padaliniuose, Kėdainių ligoninėje, Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, Kelmės ligoninėje, Šalčininkų ligoninėje.

Praėjusią parą patvirtinti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiais Kazio Griniaus slaugos namuose, Palangos miesto globos namuose, Gargžduose įsikūrusiuose Viliaus Gaigalaičio globos namuose, Šilalės rajono Kaltinėnų parapijos senelių globos namuose, Telšių rajono Varnių palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje, Kazlų Rūdos socialinės paramos centre, kur iš viso jau registruoti 26 infekcijos atvejai.

Be to, ir toliau fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriuje, kur infekcija iš viso patvirtinta jau 54-iems asmenims. Taip pat praėjusią parą registruoti koronavirusinės infekcijos atvejai, susiję su protrūkiu Marijampoles pataisos namuose – iš viso čia jau patvirtinti 26 COVID-19 ligos atvejai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 245.

Centro duomenimis, iš šalyje patvirtinto 2121 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejo, daugiausia – 565 atvejai – registruoti Vilniaus, 334 Kauno, 227 Klaipėdos, 225 Šiaulių, 175 Panevėžio, 198 Alytaus apskrityse.

Kauno mieste šiandien patvirtinti 139 nauji COVID-19 atvejai. Daugiau informacijos rasite čia

Dar 114 infekcijos atvejų patvirtinta Telšių, 113 Utenos, 98 Marijampolės ir 58 Tauragės apskrityse. 14 atvejų kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Šiuo metu atlikta 1213 atvejų epidemiologinė diagnostika atlikta, likusių – atliekama šeštadienį.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, registruota 215.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Maxima uždaryti,o valdziunus I obezjanika iki mirties.baigsis virusai ir melas

Kiekvieną dieną tie patys židiniai

Kiekvieną dieną tie patys židiniai portretas
Ligoninės ir slaugos namai. Gal vieną kartą susitvarkysi Veryga su savo ligoninėm ir slaugos namais, o prie prekybos centrų nekišk savo straublio. Tegu dirba visos parduotuvės, negalima jų uždaryt tokių kaip Senukai, žmonės juose perka , nes reikia pirkt be ko negalima būti , ypač jeigu sugenda vandens maišytuvas , ar koks ventilis. Kiek pinigų surenka iš pramoninių parduotuvių, jos neša pelna į LT biudžeta, todėl gaunam algas ir pensijas. Užtenka pavasarį kai nedirbo nei viena pramoninė parduotuvė, niekas nepirko , nebuvo ir pelno. O Veryga vis savo straublį kiša į prekybos centrus, siulydamas juos uždaryt.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių