Net saikingai vartojamas alkoholis gali sukelti silpnaprotystę

JAV tyrėjai teigia, kad net ir saikingai vartojamas alkoholis didina tikimybę susirgti silpnaprotyste, skelbia BBC.

20 metų trukusiame tyrime dalyvavo 1300 šešiasdešimtmetį perkopusių moterų. Tyrimo dalyvės, vartojusios daugiau alkoholio, buvo labiau linkusios į smegenų veiklos sutrikimus. Pastebėta, kad net ir toms moterims, kurios prieš tai buvo abstinentės, o tyrimo metu pradėjo vartoti alkoholį, taip pat atsirado galimų silpnaprotystės požymių.

JAV mokslininkai įspėja, jog per savaitę suvartojant nuo 7 iki 14 taurių alkoholinio gėrimo, dažniau skundžiamasi atminties sutrikimais arba sulėtėjusia smegenų veikla, kuri vėliau gali išsivystyti į silpnaprotystę.

Tyrėjai tvirtina, kad senstant smegenys tampa labiau pažeidžiamos alkoholio.

Kitas tyrimas, kuriame dalyvavo apie 5 tūkst. vyrų ir moterų, parodė, kad silpnaprotyste labiau rizikuoja susirgti tie, kurie smarkiai prisigeria bent kartą per mėnesį. Tikimybė susirgti šia liga padidėja du kartus, jei žmogus be saiko girtauja kartą per dvi savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xd

xd portretas
ar gersi ar ne, tu silpnaprotis.. tokia jau išvada peršasi

Nenuginčijama tiesa

Nenuginčijama tiesa portretas
Alkoholis kaskart nužudo dalį nervinių (proto) ląstelių, ir jos nebeatsistato- vietoje jų naujos neišauga., Todėl protas silpnėja-nelieka proto darbininkių.Dėl to svaigsta žmogus- "sukasi" galva...Kiekvienas toks galvos sukimasis išgėrus alk. gėrimų, parodo, jog dalis ląstelių žuvo-mirė,, jų liko mažiau. Taip protelis greičiau ar lėčiau ir sunyksta....Straipsnis labai taiklus ir teisingas.

Bet gi

Bet gi portretas
Amerikosmokslininkai berods jau 8-me dešimetyje , t.y.maždaug prieš 30 ar daugiau m. įrodė KODĖL ir KAIP žūsta nervinės ląstelės, kai į jas patenka nors truputėlis alkoholio. Alkoholis sulipdo kraujo kūnelius(sukreši kraujas)ir šie sulipę užkemša nervinės ląstelės kraujo plonutytę gyslelę , kraujas nebeprateka, ir toji ląstelė per 10 minučių MIRŠTA,. KIta nervinė ląstelė vuetoje jos neauga- NEATSIGAMINA. Ją po kiek laiko pakeičia kitos ir žmogus jaučiasi vėl neblogai (išsipagirioja) tačiau jau nervinių ląstelių bus mažiau ir mažiau po kievieno išgėrimo, kad ir nedidelio. Taip ir silpnėja protelis,o kartais tas mąsrymo sutrikimas gali įvykti gana greit ir nuo nedidelio kiekio...
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių