Norintiems mesi rūkyti – palaikymo grupės susitikimas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras spalio 15 d. (ketvirtadienį) 18 val. organizuoja  jau antrą tarpusavio palaikymo grupės susitikimą, kuriame savo patirtimi pasidalins neseniai atsisakę rūkymo ar galvojantys apie šio įpročio atsikratymą žmonės.

Nors daugelis rūkančiųjų suvokia šio įpročio žalą, tačiau atsisakyti to negali dėl pačių įvairiausių priežasčių: vieni mano priaugsiantys svorio, kiti negali atsikratyti priklausomybės nikotinui. Negana to, atsisakyti šio įpročio dažniausiai nusprendžiama tik tuomet, kai pajuntami konkretūs jo padariniai. Be to, dažnas galbūt norėtų mesti rūkyti, tačiau be kitų pagalbos to padaryti jam nepavyksta. Tuomet gali padėti turintys patirties, su tuo jau susidūrę ir sunkumus sėkmingai išsprendę žmonės.

Susitikti pasikalbėti su panašią patirtį turinčiais žmonėmis, pasidalinti išgyvenimais draugiškoje ir suprantančioje aplinkoje, sulaukti palaikymo ir specialistų patarimo galima apsilankius specialiame tarpusavio palaikymo grupės susitikime, kuris yra tarsi tarpinė stotelė žengiant pirmą žingsnį cigaretės atsisakymo link. Sveikatos patarimai ir praktiškai pritaikomos žinios padės daug lengviau atsiriboti nuo priklausomybės nikotinui ir pasirinkti kokybiškesnį ir sveikesnį gyvenimo būdą.

Prieš mėnesį jau įvykusiame tarpusavio palaikymo grupės susitikime apsilankė 12 dalyvių, kurie džiaugėsi pozityvia bendravimo atmosfera. Nors dalyvavusieji susitikime dar nemetė rūkyti, tačiau kai kurie pradėjo morališkai tam ruoštis, mažinti surūkomų cigarečių kiekį. Be to, šis susibūrimas padėjo geriau suprasti, kodėl rūkoma tam tikru metu (pvz., ryte prie kavos, darbe susitikimų metu ir t.t.) ir atskirti kada rūkoma tik iš įpročio, o kada tai yra daroma dėl jaučiamo potraukio cigaretėms.

Antrasis susitikimas, kurį ves didelę tokių programų patirtį turintis Gintaras Nekis, Adventistų bažnyčios pastorius, šeimos ugdymo konsultantas, baigęs „Pagalbos metantiems rūkyti organizavimas bei teikimas“ mokymus, vyks Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biure (Taikos pr. 76, III aukštas, Klaipėda).

Šis tarpusavio palaikymo susitikimas – tai puiki galimybė pasiruošti ir dalyvauti nemokomoje penkių dienų Rūkymo metimo programoje „Kvėpuok laisvai“. Ši programa, skirta padėti pereiti nelengvą rūkymo atsisakymo laikotarpį, prasidės lapkričio 9-13 d. Penkis vakarus vyksiančius užsiėmimus ves patyręs lektorius, kuris pristatys būdus, kaip lengviau atsisakyti šios priklausomybės, dalyviai įgaus ir praktinių žinių, padėsiančių mesti rūkyti. Jei jau seniai galvojate apie rūkymo atsisakymą ar turite rūkančių pažįstamų, nepraleiskite progos sudalyvauti susitikime ir paraginkite juose dalyvauti savo rūkančius draugus ir artimuosius.

Norintys dalyvauti tarpusavio palaikymo grupės susitikime spalio 15 d. (ketvirtadienį) 18 val. turi iš anksto užsiregistruoti tel. 8 640 93348 arba el. p. migle@sveikatosbiuras.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių