Norite gydytis alkoholizmą? Stokite į eilę

  • Teksto dydis:

Priklausomybės ligų centrai stebi augantį pacientų skaičių, tačiau norintys gydytis priversti stoti į eilę, rašo portalas Delfi.lt.

„Prieinamumo problema Respublikiniame priklausomybės ligų centre yra taip, kaip ir daugelyje kitų sveikatos priežiūros įstaigų. Guldymas yra planinis. Ypač didelės eilės yra psichosocialinio gydymo skyriuose, taip vadinamose „Minesotos“ programose. Į jas eilė yra apie mėnesį laiko ir ilgiau. Kituose skyriuose eilės yra mažesnės. Kiek man žinoma, į psichosocialinės reabilitacijos, arba taip vadinamus motyvacinės terapijos skyrius, kur stacionarinis gydymas trunka apie dvi savaites, eilė gali būti apie savaitę, maksimum dvi savaites. O į abstinencijos gydymo skyrius dažniausiai galima pakliūti per dvi tris dienas“, – portalui sakė Respublikinio priklausomybės ligų centro vadovo, gydytojo psichiatro Emilis Subata.

Po išsiblaivymo reikiamų vaistų alkoholio potraukiui mažinti pacientams taip pat gali tekti laukti 2-3 dienas.

Šiuo metu visoje Lietuvoje priklausomybės ligų centrai vienu metu į mėnesį trunkančią psichologinės socialinės reabilitacijos „Minesotos programą“ gali priimti vos 46 pacientus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ggg

ggg portretas
Jokie gydymai nepadės,jei geriantysis bevalis...Tik , kas atlygins(mokės) gydymo išlaidas už beprasmį gydymą?

ALKOHOLIKAS

ALKOHOLIKAS portretas
Pasistenkite prasikite DIEVO prasikite artimuju prasikite saves SIANDIEN NEGERTI NEGERTI NEGERTI ir pamatisit jums pasiseks
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių