Nuramino: dėl viruso tirto iš Italijos grįžusio vyro mėginiai – neigiami

Dėl koronaviruso tirto iš šiaurės Italijos grįžusio vyro mėginiai buvo neigiami, patvirtino sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

„Visi mėginiai, kurie buvo atvežti į laboratoriją vakar ir ištirti, rezultatai yra neigiami“, – antradienį Lietuvos radijui sakė A. Šešelgis.

Viceministras teigė, kad nuo protrūkio pradžios Lietuvoje buvo tirti daugiau kaip dešimt mėginių, visais atvejais koronavirusas nepatvirtintas.

„Vakar turėjom penkis (mėginius – BNS), aš tokios statistikos nevedu, bet nuo (protrūkio – BNS) pradžios yra jau gerokai virš dešimt mėginių, kol kas visi mėginiai, kurie buvo atvežti per šį mėnesį, buvo neigiami“, – pažymėjo A. Šešelgis.

Pasak viceministro, laboratorijai gavus mėginį dėl koronaviruso ištirti užtrunka maždaug šešias–septynias valandas.

Naujienų portalas lrytas.lt pirmadienio vakarą pranešė, kad dėl iš šiaurės Italijos grįžusio karščiuojančio paciento buvo uždarytas vienas klinikos „InMedica“ filialas.

„Inmedica“ Vilniaus regiono klinikų vadovė Rasa Lečickaja teigė, kad į klinikos Vilniaus Alfa filialą J. Baltrušaičio gatvėje kreipėsi iš šiaurės Italijos pirmadienį parskridęs vyras dėl peršalimo. Jis  medikams skundėsi, kad prieš tai tris dienas karščiavo. Tuo metu, kai kreipėsi į Lietuvos medikus, pacientas temperatūros jau nebeturėjo, nes buvo pavartojęs vaistų.

Kadangi pastaruoju metu šiaurės Italijoje ėmė plisti koronavirusas, klinikos darbuotojai nusprendė imtis prevencijos priemonių, iškvietė greitąją medicinos pagalbą, kad pacientas būtų išsiųstas į Santaros klinikas ištirti. Pati klinika pirmadienį uždaryta neplaninei dezinfekcijai, antradienį jį planuoja dirbti.

Šiaurės Italijoje nuo koronaviruso mirė penki žmonės, užkratas diagnozuotas per 200 žmonių. Tai didžiausias patvirtintų atvejų skaičius Europoje.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, iki sekmadienio užsikrėtusiųjų koronaviruso pasaulyje registruota 78 tūkst. 811 žmonių, mirė 2462.

Naujasis virusas COVID-19 jau išplito į 28 šalis ir kelia vis didesnį nerimą dėl naujų židinių Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Azijoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Kokia ligonio temperatūros priežastis taip ir nepasakė, praėjusį kartą informavo, kad ligoniui buvo inkstų uždegimas. O kas šį kartą? Net visų tyrimų apskaitos neturi ir nežino.

NA NA

NA NA portretas
nuramino ---- kol bus sudaryta veikimo programa ,kaip veikti , kai bus paskelbtas Lietuvoje konarovirusas "Atsiradimas" ,,Panika daugiau pridarys bėdos, nei apsaugos ,,,sėkmės plauti rankas ,dezinfekuoti vidų etilu,, vengti susibūrimu ,,,,,,,

Ligninas

Ligninas portretas
Visais atvejais bakteriologinis užkratas plinta, todėl reikia imtis griežtų atsargumo priemonių, ar Šešelgis pasirūpino specialiomis kaukėmis, ar čia bus kaip su Verygos generiniais vaistais, nes paprastos kaukės nepadės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių