NVSC atstovė: rekordinis naujų koronaviruso atvejų skaičius – mūsų elgesio pasekmė

Šalyje užfiksavus didžiausią koronaviruso atvejų skaičių nuo pat pandemijos pradžios, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistė Justina Petravičienė teigia, kad COVID-19 infekcija yra išplitusi visoje Lietuvoje. Tai, pasak jos, – aktyvaus žmonių socialinio gyvenimo pasekmė.

„Nereikėtų galvoti, kad tų rekordų jau nebebus, dėl to, kad matome, kaip žmonės pastaruoju metu elgiasi. Tas skaičius yra mūsų elgesio pasekmės – jeigu toliau elgsimės taip, jis ir toliau augs“,– šeštadienį LRT radijo laidoje „Lietuvos diena“ sakė J. Petravičienė.

Žmonės pamiršo elementarius infekcijos prevencijos būdus, užmiršo plauti rankas.

Jos teigimu, itin daug atvejų fiksuojama Vilniaus, Klaipėdos apskrityse, tačiau, pabrėžė NVSC atstovė, situacija yra bloga visoje šalyje.

„Tikrai negalime sakyti, kad kažkur dabar situacija nebūtų ypatinga ir kažkur nereikėtų saugotis. Visur turime svarų infekcijos išplitimą, plitimą visuomenėje“, – kalbėjo J. Petravičienė.

Pasak NVSC atstovės, kai kurie gyventojai tiesiog vėl pamiršo būtinybę plautis rankas.

„Žmonės tiesiog gyvena aktyvų gyvenimą, tai ir yra ta pagrindinė priežastis. Matome, kad žmonės ir toliau bendrauja su artimaisiais. (...) Žmonės pamiršo elementarius infekcijos prevencijos būdus, užmiršo plauti rankas“, – teigė specialistė.

Freepik.com nuotr.

J. Petravičienė pažymėjo, kad epidemiologai prognozuoja dar didesnį COVID-19 atvejų skaičių šalyje, jei gyventojai ir toliau nesilaikys elgesio taisyklių ir nedėvės asmens apsaugos priemonių.

Niekas negali tiksliai pasakyti, bet visi suprantame, kad nustačius tokį didelį atvejų skaičių, tie žmonės bus su kažkuo kontaktavę.

„Jei žmonės taip aktyviai gyvens, tai mes tikrai galime ir pusantro tūkstančio atvejų turėti. Niekas negali tiksliai pasakyti, bet visi suprantame, kad nustačius tokį didelį atvejų skaičių, tie žmonės bus su kažkuo kontaktavę“, – akcentavo NVSC specialistė.

NVSC šeštadienio rytą informavo, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 1001 koronavirusinės infekcijos atvejis. 325 iš jų registruoti Vilniaus, 184 Klaipėdos, 157 Kauno, 105 Telšių, 103 Šiaulių apskrityse. Dar 36 atvejai registruoti Panevėžio, 35 Marijampolės, 24 Alytaus, 17 Tauragės ir 15 Utenos apskrityse.

Iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie aštuonias mirtis nuo koronaviruso. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 165 gyvybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bn

Bn portretas
Juk tai melas

AK

AK portretas
Kad tik tos baimės ir atsargos būtų. Eina gyvenimas malonumams pilna burna - išpardavimai, Palanga, viešbučiai kviečia siausti sutinkant šventes, tik pirmyn pilna eiga.

Ne jusų

Ne jusų portretas
Tų durneliu kurie jumis tiki.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių