NVSC: Lietuvoje nemažėja sergančiųjų gripu

  • Teksto dydis:

Lietuvoje sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) nemažėja ir vis dar išlieka aukštas, rodo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys.

Praėjusios savaitės bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis nežymiai, bet padidėjo, lyginant su ankstesne savaite, ir siekė 70,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų (ankstesnę savaitę šis rodiklis buvo 69,1 atvejo 10 tūkst. gyventojų). Kaip ir praėjusią savaitę, didžiausias sergamumo rodiklis išlieka Šiaulių apskrityje, mažiausias – Marijampolės apskrityje, pranešė NVSC.  

Padidėjo ir gripo atvejų skaičius – balandžio 11–17 dienomis gripas diagnozuotas 1129 asmenims, ankstesniąją savaitę – balandžio 4–10 dienomis – 905 asmenims. Dėl gripo į ligonines praėjusią savaitę buvo paguldyta 40 asmenų iki 17 metų amžiaus – tai yra mažiau nei ankstesniąją savaitę, kai į ligonines dėl gripo pateko 49 asmenys.

2021 metų penkioliktąją savaitę bendras Lietuvos gyventojų sergamumo rodiklis buvo 20,9 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. keturioliktąją savaitę 419 ėminių, paimtų COVID-19 ligai nustatyti, buvo tirti ir dėl gripo viruso. Iš jų 26-iuose buvo nustatytas gripo virusas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių