Pacientų uždegtos žvakutės – nuoširdi padėka organų donorams

Lietuvos miestuose ir miesteliuose penktadienį plevens žvakučių liepsnelės, kurios bus uždegamos organų donorams atminti.

„Spalio antrasis šeštadienis visoje Europoje minimas kaip organų donorystės ir transplantacijos diena, todėl spalio mėnesį šiai temai skiriama daug dėmesio. „Gyvastiečiai mielai dalyvauja šiame žvakučių uždegime. Tradicine vadinama donorų atminties žvakučių diena yra savotiškas pacientų padėkos ritualas, – sako A. Degutytė. – Degdamas žvakelę ir galvodamas apie savo donorą, jo šeimą, skiri jiems nuoširdžiausią padėkos žodį ar maldą. Uždegdami žvakeles esame patyrę labai jautrių ir graudžių momentų – ateina donorų artimieji, kurie bendrauja mūsų asociacijos nariais, gyvenančiais su transplantuotais organais, galbūt juose mato tuos, kuriuos išgelbėjo jų mirusio vaiko, tėvų, brolių, seserų ar sutuoktinių organai.“

Asociacijos „Gyvastis“ nariai šia iniciatyva išreiškia pagarbą donorams, taip pat ja siekia paskatinti pokalbius šeimose organų donorystės tema.

Kaip nurodo Lietuvos asociacija „Gyvastis“, šiemet žvakučių uždegimas organų donorams pagerbti ir atminti vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje, Alytuje, Mažeikiuose, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Varėnoje, Jurbarke, Viekšniuose, Marcinkonyse, Prienuose, Skuode, Valkininkuose.

Lietuvos asociacija „Gyvastis“ – vienintelė organizacija Lietuvoje, vienijanti organų transplantacijos laukiančius ir su persodintais donoro organais gyvenančius žmones. „Gyvastis“ skleidžia organų donorystės idėją, teikia pagalbą sergantiesiems ir jų artimiesiems, bendradarbiauja su medikais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių