Per parą Lietuvoje patvirtinti 482 nauji COVID-19 atvejai, mirė septyni žmonės

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą šalyje nustatyti 482 nauji COVID-19 atvejai, mirė septyni žmonės, antradienį pranešė Statistikos departamentas.

Pastarųjų 14 dienų sergamumas koronavirusine infekcija 100 tūkst. gyventojų siekia 242,8 atvejo.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 194 833 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 180 640 žmonių, deklaruota – 132 430 pasveikusiųjų. Statistiškai šiuo metu serga 8122 žmonės, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 56 501.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3189 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 6207 mirtys.

Praėjusią parą pirma vakcinos doze paskiepyti 3567, antra – 1524 žmonės.

Lietuvoje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze iš viso paskiepyta 125 518 žmonių, abiem dozėmis – 68 651 žmogus.

Praėjusią parą šalyje atlikti 6527 molekuliniai (PGR) tyrimai dėl įtariamo koronaviruso, iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 2 mln. 51 tūkst. 452.

Be to, per parą atlikti 517 antigeno tyrimų. Iš viso jų atlikta 30 149.

Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7,8 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teis.

Teis. portretas
Užkratas pasaulinis paskelbtas, tačiau niekam nesvarbu, kaip tai nutiko,kas del to kaltas.Virusas šiaip neatsiranda, virusai kuriami laboratorijose , kaip jie platinami irgi aisku.Taciau yra pažeistos žmogaus teises, teisės i judėjimą, laisvą gyvenimą .Ir už tai kalti turi būti teisiami ir nubausti su pasauliniu žalia atlyginimų.

Roma

Roma portretas
Baznycios pilnos seniai lekia nesilaiko atstumu baznycia neziuri tu 20 kvadratu kad tik pelno kuo daugiau Taip nieksda nesibaigs kam tas baznycias atidare geriau jaunimui sporto klubus seniai namie gali melstis.

Kinietis

Kinietis portretas
geba ivesti saugu karantina- pasimokinkite ekspertai lt. Esame nevykeliu tauta, ir turime tokius prastus rezultatus! Nieko teigiamo nedave draudimas nesioti kaukes lauke ,vazinejimu draudimai! Negebame karantinuoti besimptomius atvejus- zmones dirba , vaiksto po krautuves be reikalo ,nes nesijaucia sergantys!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių