Piktinasi galimybių pasu vaikams: tai į konclagerius uždarykime ir bus paprasčiau

  • Teksto dydis:

Nepaisydama protestų, Vyriausybė įvedė galimybių pasą vaikams nuo dvylikos metų. Galimybių paso vaikams reikės nuo gruodžio 28 dienos, informuoja LNK.

Sostinės pramogų centre vos tik baigiasi pamokos, ant ledo – būrys vaikų. Gruodžio pabaigoje čia jų gali būti mažiau. Norintys pramogauti laisvalaikio praleidimo vietose, jeigu tik turės dvylika metų, privalės pateikti galimybių pasą.

Tačiau jeigu ant ledo vyksta užsiėmimas, t. y. vaikai mokosi dailiai čiuožti ar lanko ledo ritulio treniruotes, galimybių paso nereikės – užteks parodyti moksleivio pažymėjimą.

„Kas yra oficialioje vaikų ugdymo programoje, net jeigu tai yra ėjimas į kiną, galimybių paso žaidimo taisyklės negalioja. Galimybių pasas galioja tada, kai yra pramogos, kai yra individualus sprendimas dėl kažkokių dalykų“, – situaciją komentavo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Galimybių paso neturintys negalės laisvalaikiu pramogauti, t. y. laikytis prekybos centruose, kavinėse, pramogų įstaigose, grožio salonuose.

Nemažai žmonių Vyriausybės sprendimui pritaria. „Žinotume, kad aplink esantys žmonės, vaikai yra vakcinuoti, prasitestavę, kad būtų tiesiog mums ramiau, kad neparnešti į namus“, – teigė pašnekovas.

O Jėzau, kol kas tai tikrai neskiepysiu mergaitės. Nežinau, kažkaip dar baisoka.

„Nieko blogo, tyrimais jau patvirtinta, viskas tvarkoje“, – tikino kitas praeivis.

„Aš manau, kad reikėtų vienareikšmiškai, nes tikrai mokykloje serga tie vaikai“, – nuomone dalijosi moteris.

Tačiau yra ir tokių, kuriuos toks sprendimas piktina. „Tikrai blogai, visiškas suvaržymas žmonių. Tai į konclagerius uždarykime ir bus paprasčiau“, – žodžių į vatą nevyniojo moteris.

„Jeigu jie nori iš vaikų atimti net tai, na, tai jų galimybė, tiesiog reikės emigruoti iš šitos šalies“, – teigė kita pašnekovė.

„Blogai visiems ir psichologiškai, ir morališkai, ir jau pavargome per tiek metų“, – tikino moteris.

Tačiau Vyriausybė neišgirdo ir basų mamų prašymo. „Prašymas leisti nedaryti to prilygtų – leiskite mūsų vaikams žaisti su sprogmenimis“, – kalbėjo A. Dulkys.

Tačiau vakcinacijai nepritariantys tėvai sako, kad net grėsmė, jog vaikai praras pramogas, nepaskatins jų skiepyti vaikus. „O Jėzau, kol kas tai tikrai neskiepysiu mergaitės. Nežinau, kažkaip dar baisoka. Pati tai pasiskiepijus, ir vyras“, – situaciją komentavo praeivė.

„Atrodo nepatikimas man jis toks. Vien dėl to, kad jį reikia daug kartų įvedinėti į organizmą“, – nuomone dalijosi moteris.

„Yra pripažinta – tai yra tikrai šiuo metu pati efektyviausia mūsų priemonė kovoje su pandemija. Pagalvokime. Jeigu kam per sunku galvoti apie visą valstybę ir visuomenę, pagalvokime apie savo artimuosius“, – kalbėjo A. Dulkys.

Medikai antrina – skiepo nereikia bijoti. Jis ištirtas, o šalutiniai poveikiai po jo – nesunkūs. „Galvos skausmas, skiepijimo vietos skausmas, bet daugiau kažko tokio blogo, kai kalbama apie suaugusius, kad iš tikrųjų yra ilgi karščiavimai, bloga savijauta, besitęsianti iki kelių savaičių, tai dažniausiai vaikams to nestebėdavome“, – teigė Šeškinės poliklinikos vaikų infekcinių ligų gydytoja Aušra Šiškutė.

Pagalvokime. Jeigu kam per sunku galvoti apie visą valstybę ir visuomenę, pagalvokime apie savo artimuosius.

Galimybių pasą gali gauti pasiskiepiję, persirgę arba atlikę PGR testą. Tik pastarojo rezultatas vaikams galios net septynias paras.

„Nesitestuočiau, sėdėčiau geriau namie“, – nuomone dalijosi paauglė.

Dar viena naujovė – nuo gruodžio 1 dienos ir suaugusiems galimybių pasas nebebus išduodamas atlikus greitąjį antigeno testą. Norėdama paskatinti skiepytis, premjerė Ingrida Šimonytė trečiąją vakcinos dozę nusprendė, kaip ir ankstesnes, gauti viešai. „Litexpo“ vakcinavimo centre jai dar teko trumpai luktelti eilėje.

Premjerė buvo skiepijama stebint būriui žurnalistų. Ji atskleidė, kad skiepą pasiankstino. „Nėra tiesą sakant čia labai daug, todėl, kad man jau ir taip apie tris savaites iki pusės metų buvo belikę. Ir kadangi vis tiek yra nemažai kontaktų, bendravimo su žmonėmis, yra vizitų“, – teigė premjerė.

Nesiskiepijantiems sustiprinančiąja doze ir nepersirgusiems galimybių pasas galios tik septynis mėnesius po pirmo skiepo. Tačiau nuo gruodžio 1 dienos valstybės lėšomis bus galima tirtis dėl antikūnų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išminčius su nebaigtiniu aštuonmečiu išsilavinimu

Išminčius su nebaigtiniu aštuonmečiu išsilavinimu portretas
Gerbiamieji antivakseriai, ačiū jums. Jūs mane įtikinot, kokia teisinga patarlė "nuo kvailumo vaistų nėra". Juk ir saulė apie žemę sukasi, o pati žemė visai plokščia...

X

X portretas
Padlos pradėjo vaikus nuodit

Birutė

Birutė portretas
Tikras nacizmas prieš vaikus.Juk vaikai dažnai nori patys nueiti kur jie nori,o čia tiesiog juos traumuoja ir viską varžo negalintis patekti į jiems norima vietą.Vaikams atimama vaikystė ir tai vaikams sukelia pyktį,o tai visų yra blogiausia.Juk jie darysis agresyvūs ir nesuvaldomi,tačiau tai turi būti užkirstas kelias ir baigti su tais skiepais ir su tais gyvuliškais pasais.Jeigu valdžioje sėdi gyvuliai tai tegul jie ir turi tuos padus,o nelieskite mūsų vaikų.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių