Po gaisro Alytuje plinta raginimai valytis organizmą: medikai pašiurpo

  • Teksto dydis:

Vis neužgesinant gaisro Alytuje socialiniuose tinkluose atsirado raginančiųjų valyti organizmą vienu homeopatiniu vaistu, kurio sudėtyje yra strichnino.

Kaip praneša LNK, medikai šiurpsta dėl tokio siūlymo – ši medžiaga naudojama žiurkių nuodams gaminti.

Toksikologai įspėja, kad perdozavus vaisto galima ir numirti. Vaisto platintojai Lietuvoje aiškina, kad veikliosios medžiagos preparate tiek mažai, jog jo niekas dar neperdozavo.

Kam iš tiesų skirtas alytiškiams siūlomas preparatas?

Šiame vaiste esanti medžiaga, anot specialistų, gali būti nuodinga, ir yra gaunama iš nuodingo augalo činčibero sėklų. Jos dedama ir į žiurknuodžius. Toksikologai sako, kad preparatas organizmo nevalo.

„Senuose publikuotuose straipsniuose buvo tam tikrų pamąstymų, kad tai galbūt galėtų būti detoksikuojanti medžiaga, tačiau naujausiomis studijomis šie dalykai jau yra paneigti. Jokio konkretaus efekto, pagerėjimo jis neduoda, o kartais net ir gali sukelti žymiai didesnes problemas – žalą sveikatai ar gyvenimo kokybei. Yra atvejų, kai jis gali sukelti ir mirtį“, – LNK žinioms sakė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Ūminių apsinuodijimų skyriaus vedėja gydytoja Gabija Laubner.

Preparatas registruotas Lietuvoje ir vaistinėse parduodamas be recepto. „Jis skirtas trumpalaikiam skrandžio, žarnyno, kepenų sutrikimams gydyti, bet, žinoma, įspėjama prieš vartojant pasitarti su gydytoju arba vaistininku“, – kalbėjo Vaistų kontrolės tarnybos viršininko pavaduotojas Žydrūnas Martinėnas.

Toksikologai perspėjo, jog jokiu būdu negalima tikėti viešoje erdvėje ir kitur pasirodančiais raginimais vartoti vienus ar kitus vaistus. Tokia savigyda pavojinga. „Dėl atsiradusių kokių nors simptomų ar pablogėjusios savijautos, visą laiką reikėtų kreiptis į medikus ir sužinoti, ar išvis reikalinga detoksikacija“, – LNK sakė G. Laubner.

„Buvo pranešta apie laikinas odos reakcijas, išbėrimą, niežėjimą. Nuo homeopatinių vaistų niekas dar neapsinuodijo, nes juose yra labai mažas veikliosios medžiagos kiekis“, – portalui delfi.lt teigė homeopatinį vaistą, kuriuo siūloma valyti organizmą, platinanti įmonė „Farmahelis“.

Įspėjame, kad vaizdai reportaže gali šokiruoti ir daryti neigiamą poveikį nepilnamečiams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet

bet portretas
Bandžiau valyti organizmą su Detox kit. Poveikis man buvo geras.Praėjo kojos skausmai ir išnyko guzelis ant riešo.Jokių apsinuodijimo požymių nejutau. Gal kas ir numirė nuo jų,nežinau.Čia taip gąsdina...O man tikrai padėjo.

formacininkai su mediku pagalba y lietuva 30 metu veze

formacininkai  su  mediku pagalba  y lietuva 30 metu  veze  portretas
medikai juos skyre pacientams ,- vezy sukeliancius ,,vaistus,,, ko pasekoje lietuvoj kas penktas zmogus vezininkas , matomai ne visus apkrete ...dabar kaip ziurkes nuodys strichninu... tipo ,,valys organizma,,,,

Cirkas

Cirkas portretas
Tai medikai Lietuvoje sugeba net stebėtis? Ką savaitę veikia sušik.... SAM ekstremalių situacijų tarnybos? Patarimas vienas - neiti iš namų?:)))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių