A. Dulkys: vaikams nuo 12 metų su galimybių pasu reikės moksleivio pažymėjimo

Vaikams nuo 12 metų, norintiems užsiimti veiklomis su galimybių pasu, reikės turėti moksleivio pažymėjimą, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Visi moksleiviai turi moksleivio pažymėjimą, kitus asmens dokumentus. Tad bus (vadovaujamasi – BNS) tuo pačiu, sveiko proto principu, kaip ir kitais atvejais – yra moksleivio pažymėjimas“, – žurnalistams trečiadienį kalbėjo ministras.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė, kad galimybių paso norint užsiimti kai kuriomis veiklomis, lankytis prekybos centruose, būtų reikalaujama ir iš dvylikamečių. Reikalavimas įsigalios nuo gruodžio 28-osios.

Šiuo metu galimybių paso prekybos centruose ir kitur reikalaujama iš 16 metų ir vyresnių asmenų.

A. Dulkys dar kartą pabrėžė, kad galimybių paso paaugliams nereikės einant į mokyklą ar būrelius, norint užsiimti kitomis popamokinėmis veiklomis.

Ministrų kabinetas sutarė, kad vaikams nuo 12 iki 16 metų galimybių pasas galėtų galioti ir pasidarius PGR tyrimą, septynias paras – tiek, kiek neigiamas testas galioja norint lankyti pamokas mokyklose. Įprastai šis testas galioja 72 valandas, t. y. tris paras.

 

 


Šiame straipsnyje: Arūnas Dulkyskomentarai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Nežinau kas jo galvelėje yra,bet matau visai nyksta smegenėlės,kaip ir visiems kitiems.Nupušusi valdžia.

Pifas

Pifas portretas
Pusdurnis. Ką norėt nei politikas nei medikas.

Konservatorius

Konservatorius portretas
Pagaliau teisingi sprendimai. Dar veliau nuo 5 metu reikia skiepyti su Fizer kaip JAV padare.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių