Per praėjusią parą nustatyti 724 nauji COVID-19 atvejai, mirė devyni žmonės

  • Teksto dydis:

Per praėjusią parą šalyje nustatyta 724 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė devyni žmonės, šeštadienį pranešė Statistikos departamentas.

Praėjusią parą šalyje atlikti 8964 molekuliniai (PGR) ir 2840 antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 302,3 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7,9 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 213 tūkst. 447 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 197 tūkst. 529 asmenys, deklaruota – 154 tūkst. 186 pasveikusiųjų. Statistiškai šiuo metu serga 8133 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 51 tūkst. 476.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3539 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejamos 7176 mirtys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
suprast kai 1 straipsnyje ligoniu isviso 789 o kitam vien per para jau virs 700 reiskia 1 teisingi gi 2 straipsniu manipuliuojama skaiciais tik ??? del ko? gal euroataskaitos fon der liven globalistam su merkel bei macronu sudety? idomu kada baigsis si skaiciu manipuliacija Pinskuvienes atskleista?......

Kawenskas

Kawenskas  portretas
Vėl gąsdinimai... Parduos v.a.l.k.ata Šimonytė Lietuva (už 3%). Visas covid daromas dėl pinigų,šalys kurios karantine viskas dėl pinigų atėtimo, o ne išgalvotos alei ligos... Šimonytės+ G. Lansbergis =tautos priešai!!!

Med.

Med. portretas
Kada rašys apie tuos, kurie mirė po skiepo.? Padaugėjo susirgusių manau po skiepų.As ne prieš skiepus kurie yra išbandyti , atlikti tyrimai ir patvirtinti .O esu prieš vakcinas kurios yra bandomos ir neaiškaus veikimo , su neaiškiomis pasekmėmis ateityje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių