Prezidentūra dėl šeštosios vakcinos dozės: dar nesame daug praradę

  • Teksto dydis:

Prezidentūra teigia, kad Lietuvos sprendimas dėl galimybės naudoti šeštąją vakcinos dozę nuo COVID-19 nėra vėlyvas. Šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos tvirtinimu, įvertinus tai, kad Lietuvoje vakcinavimas tik prasideda, didelių praradimų dėl jau nepanaudotų skiepų likučių nebus.

„Svarbiausias dalykas yra tas, kad mes šiuo metu esame tik pačio skiepijimo pradžioje. Ir žvelgiant į ateitį bei turint galvoje, kad turėsime paskiepyti 2 milijonus šalies gyventojų –  šeštoji dozė bus naudojama ir tikrai kol kas nesame daug ko praradę“, – spaudos konferencijoje sakė S. Krėpšta.

„Prezidento nuomone, inicijuojant ir užtikrinant vakcinavimo eiliškumą, kaip ir kitose srityse, labai svarbu yra laikytis nustatytų taisyklių“, – pridūrė patarėjas.

Turėsime paskiepyti 2 milijonus šalies gyventojų –  šeštoji dozė bus naudojama ir tikrai kol kas nesame daug ko praradę.

Europos vaistų agentūra (EVA) penktadienį pritarė siūlymui dėl šeštos „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcinos „Comirnaty“ dozės panaudojimo. Po to Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad  Lietuvos asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ), atsakingos už gyventojų skiepijimą nuo COVID-19 ligos, galės naudoti šeštąją vakcinos dozę.

Remiantis EVA rekomendacijomis, norint iš vieno flakono ištraukti šešias dozes, reikia naudoti mažo neveikos tūrio švirkštus ir (arba) adatas. Mažo neveikos tūrio švirkšto ir adatos derinio neveikos tūris turėtų būti ne didesnis kaip 35 mikrolitrai. Jei naudojami standartiniai švirkštai ir adatos, vakcinos gali nepakakti, kad iš flakono būtų ištraukta šeštoji dozė.

Jei vakcinos kiekis, likęs flakone po penktosios dozės ištraukimo, negali užtikrinti visos dozės (0,3 ml), sveikatos priežiūros specialistas turi išmesti flakoną ir jo turinį. Vakcinos negalima pritraukti iš kelių flakonų, kad būtų sudaryta visa dozė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai gal aukstas ir grazus

Tai gal aukstas ir grazus portretas
eina dirbti antraeilemis pareigomis i SAM. Matosi,kad neturi ka veikti

Anonimas

Anonimas portretas
jei prades skiepyti 6 dodozem tai reiskia ,kad gausis nepinos dozes.va tokio skiepiimo tai bijau.Is tokio taupymo tai visi skiepai gali buti neveiksmingi.cia kaip vandeniu praskiestas pienas.baisu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių