Priešpienis – imuninę sistemą stiprinanti ir aktyvuojanti medžiaga

  • Teksto dydis:

Svarbiausia imuninės sistemos funkcija – saugoti organizmą nuo ligų, virusų ir bakterijų, neleidžiant pridaryti jam žalos. Šią natūralią mūsų kūno gynybos sistemą sudaro milijardai ląstelių, kurios visos kartu atlieka gynybinį darbą. Jei imunitetas stiprus, džiaugiamės gera savijauta ir net nesusimąstome, kad kiekvieną dieną jį veikia daugybė veiksnių, galinčių pakenkti. Tai – stresas, aplinkos užterštumas, prasta mityba, alkoholis, cukrus.

Imuninę sistemą aktyvuoja priešpienis

Jeigu imuninė sistema pažeidžiama ir nusilpsta, organizmas nebegali efektyviai kovoti su virusais ir bakterijomis. Imame dažniau sirgti, o sveikimo procesas trunka ilgiau ir būna sunkesnis, dažnai lydimas įvairių komplikacijų.

Tad nuo ko pradėti, norint sustiprinti imuninę sistemą? Sveikatos specialistai vis dažniau siūlo atsigręžti į gamtą ir pagalbos ieškoti natūraliuose, biologiškai aktyviuose augalinės ir gyvūninės kilmės produktuose.

Vienas tokių – priešpienis. Tai viena pirmųjų imunitetą stiprinančių priemonių žmogaus gyvenime, kurią pirmiausia gauname su motinos pienu. Priešpienis – labai panašus į pieną. Jis ima gamintis mamos organizme vos tik gimus vaikučiui, per pirmąsias kelias valandas po gimdymo. Svarbiausia priešpienio paskirtis – stimuliuoti naujagimio imuninę sistemą ir ją aktyvuoti. Būtent jis yra didžiausia apsauga nuo visų bakterijų, virusų ir kitų į mūsų organizmą besikėsinančių įsibrovėlių.

Kodėl priešpienis toks naudingas?

Apie vertingas priešpienio savybes žinojo jau mūsų protėviai, iš jo gaminę įvairius produktus. Priešpienyje gausu unikalių antikūnų — IhM, IgG ir IgA. Šie antikūnai yra svarbiausios imuninės sistemos sudedamosios dalys. Jos atsakingos už efektyvų virusų bei bakterijų, norinčių patekti į organizmą, sunaikinimą. Kitaip tariant, tai – labai mažos baltyminės molekulės, cheminiai junginiai, saugantys gyvybiškai svarbią imuninę informaciją.

Antikūnų priešpienyje yra beveik 100 kartų daugiau negu paprastame piene, todėl priešpienis naudingas ne tik naujagimiams. Bėgant metams, organizmui senstant, imuninių ir augimo faktorių gamybos procesai lėtėja ir retėja, todėl tampa vis sunkiau kovoti su įvairiomis ligomis ir virusais. Štai tuomet mums ir vėl prireikia priešpienio, arba, tiksliau, jame esančio transferfaktoriaus.

Transferfaktorius – tai perdavimo faktorius. Dėl jo imuninė sistema gauna visą reikalingą informaciją apie į organizmą besikėsinančius virusus, bakterijas ir visus kitus žalą darančius įsibrovėlius. Be to, transferfaktorius padeda pajungti tas imuninės sistemos grandis, kurios tiesiog nedirba. Išmokydami mūsų imuninę sistemą atpažinti kenksmingus antigenus, transferfaktoriai veikia kaip signalizacija, perspėjanti apie grėsmes. Todėl su jomis kovoti tampa kur kas lengviau.

Transferfaktorius atrandamas iš naujo

Iš tiesų transferfaktorius – pamirštas atradimas, šiandien prisimenamas iš naujo.

Sveikatos specialistai teigia, kad transferfaktorius net turėtų būti vadinamas ne papildu, o rimtu vaistiniu preparatu – dėl itin plataus transferfaktoriaus veikimo, jam nėra lygių medžiagų.

Įsivaizduokite, mūsų organizmo ląstelių gyvavimo ciklas trunka keletą mėnesių. Praėjus šiam periodui, joms būtina atsinaujinti, todėl senąsias ląsteles pakeičia naujos. Mokslininkai pastebi, kad per visą gyvenimą mūsų organizmas vidutiniškai perdirba apie 12 tonų ląstelių ir 30 tonų mikrobų.

Ląstelių atsinaujinimo procesas paliečia visus svarbiausius organus, tokius kaip plaučiai ar kepenys. O pagrindinį vaidmenį šiame atsinaujinimo procese vaidina būtent transferfaktorius.

Medžiaga, neturinti jokio pašalinio poveikio

Transferfaktorius ne tik stiprina ir palaiko imunitetą. Jis sustiprina ir baltųjų kraujo kūnelių aktyvumą, atpažįsta, įsimena įvairius virusus ir moko imunines ląsteles, kaip su jais kovoti ir greitai sunaikinti. Taip pat jis yra puiki įvairių infekcinių, odos, širdies kraujagyslių, autoimuninių, endokrininių, nervų ir kitų ligų malšinimo priemonė.

Sveikatos specialistai pastebi, kad vartojant antibiotikus, transferfaktorius padidina gydymo efektyvumą ir net mažina pašalinį antibiotikų poveikį organizmui. Tačiau svarbiausia tai, kad pats transferfaktorius veikia natūraliai ir neturi jokių šalutinių poveikių.

Problema ta, kad ilgą laiką transferfaktorių gamyba buvo labai brangi ir tik visai neseniai mokslininkams pavyko sukurti masinės jų gamybos technologiją. Dabar transferfaktorius gaunamas iš karvės priešpienio, kuris pereina per molekulinį ultrafiltravimo procesą. Proceso metu pašalinamos didelės molekulinės masės medžiagos, tokios kaip augimo hormonai, baltymų alergenai, laktozė, steroidai bei antibiotikai.

Kada reikėtų pasidomėti papildais su priešpieniu?

Papildams naudojamame karvės priešpienyje yra net 40 kartų daugiau antikūnų nei žmogaus priešpienyje, o savo molekuline struktūra šie du priešpieniai identiški. Priešpieniu reikėtų pasidomėti ne tik stiprinant imuninę sistemą, bet ir visą organizmą, nes šioje medžiagoje priskaičiuojama net 90 vertingų komponentų.

Be antikūnų, priešpienyje gausu faktorių, padedančių atsinaujinti organizmo ląstelėms ir skatinančių kaulų, odos, nervų regeneraciją. Taip pat interferonų, padedančių organizmui kovoti su virusais, bakterijomis ir vėžinėmis ląstelėmis, ir citokinų bei limfokinų, reguliuojančių organizmo imuninį atsaką. Priešpienyje yra ir natūralaus antibiotiko laktoferino, retinoninės rūgšties, padedančios ardyti virusus ir skatinančios gijimą, bei įvairių maistinių medžiagų, tokių kaip amino rūgštys, vitaminai, mineralai, dalyvaujančių organizmo cheminiuose procesuose.

Šiandien transferfaktorius naudojamas gydyti daugeliui ligų: vėžiniams bei autoimuniniams susirgimams, gripui, ŽIV infekcijai, hepatitui B ir C, pūslelinei, žmogaus papilomos virusui, tuberkuliozei, osteomielitui, bronchitui, meningitui, miomoms, šienligei, šalčio alergijai ir dar daugeliui kitų.

Transferfaktorius tiesiog radikaliai skiriasi nuo kitų produktų, skirtų stiprinti imuninę sistemą: didžiausias skirtumas tas, kad jis ne tik maitina imunitetą, bet ir jį lavina. Svarbiausia, kad transferfaktoriai nėra medikamentai, bet veikia visą organizmą. Dėl mažo molekulinio svorio, jie be jokių sunkumų patenka į kraujotaką ir visus žmogaus organus. Galiausiai – kol kas tai ne tik efektyviausias, bet ir pats saugiausias būdas stiprinti imuninę sistemą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių