Profesorius apie COVID-19 ir čiuožinėjimą nuo kalniukų: ar tai kelia grėsmę?

  • Teksto dydis:

„Ar tikrai vaikų čiuožinėjimas nuo kalniuko kelia grėsmę? Manau, kad ne“, – sako profesorius Saulius Čaplinskas. 

„Gerai žinoma, jog koronavirusas pirmiausia plinta uždarose, blogai vėdinamose patalpose, kuriose ilgesnį laiką būna žmonės, o ne atvirame ore, ypač jeigu laikomasi atstumo ir dar dėvimos veido kaukės, – trečiadienį feisbuke rašė profesorius. – Naujoje realybėje su koronavirusu kaimynystėje gyvensime dar ilgai, todėl reikia visiems drauge pratintis prie naujų socialinio gyvenimo taisyklių ir normų.“

Anot S. Čaplinsko, vaikams reikia gryno oro, jie turi bendrauti, judėti ir negali ištisus mėnesius būti uždaryti namuose. „Manau, kad tokiais atvejais reikia ne uždrausti, o mokyti, patarti ir padėti sureguliuoti vaikų srautus, kad buvimas atvirame ore būtų ne tik naudingas, bet ir saugus. Manau, kad vaikams būtų labai patikę, jeigu policininkai būtų reguliavę jų čiuožinėjimo srautus“, – rašė profesorius.

Portalas jau rašė, kad savaitgalį nemažai žmonių patraukė su vaikais ant kalnų ar pasikinkę rogutes keliavo į miškus ir parkus. Žiemos pramogos kai kuriems tautiečiams susuko galvas ir šie pamiršo laikytis galiojančių karantino sąlygų.

S. Čaplinskas pasidalijo ir mintimis apie kitas aktualijas, susijusias su koronavirusu. 

„Neabejotinai, kad Lietuva yra tarp tų šalių, kur gali atsirasti naujos koronaviruso mutacijos, nes Lietuvoje stebimas spartus viruso plitimas ir jau didelis jo paplitimas. Būtent šie veiksniai yra patys svarbiausi viruso mutacijoms atsirasti – kuo sparčiau virusas plinta, tuo didesnė mutacijų tikimybė. Būtent apie tai – virusų mutacijų ir jų stebėjimo svarbą – kalbama vakar paskelbtame PSO pranešime. Jame pažymima, kad atsirandant ir sparčiai plintant naujoms viruso atmainoms, šalys raginamos įvertinti, kokios viruso atmainos cirkuliuoja šalyje. Deja, Lietuvoje tokių reprezentatyvių duomenų neturime. Tai padaryti galima nedelsiant organizuojant reprezentatyvų genomo sekoskaitos tyrimą visuomenės sveikatos tikslais. Priminsiu, kad LSMU atliktas genomo sekoskaitos tyrimas nebuvo reprezentatyvus, o referentinė Lietuvos laboratorija su virusologijos padaliniu dar neparodė lyderystės šioje srityje“, – rašė profesorius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Nuciuožimas nuo kalniuko vienas baudos balas ! O jei dar be kaukes jau visi du! :D

Atėmę iš vaikų rogutes

Atėmę iš vaikų rogutes portretas
milicininkai įsteigs greitojo reagavimo rogutininkų būrį, baudoms prie kalniukų rinkti.

O

O portretas
Omonui reike pinigu tai ir vajikai jau negali su rogutėm šiuošti tėvam baudas rašo lauke psislėpe kaip vadžiuos namo su vaikais jie elgesi kaip gyvuliai greit vaikai mokykloi prakeiks juos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių