Profesorius apie COVID-19 Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse: kur situacija geriausia?

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius feisbuko paskyroje pasidalijo apie koronaviruso plitimo situaciją ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyninėse šalyse.

„Per pastarąją savaitę COVID-19 situacija Latvijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje pasikeitė. Iš trijų šalių prognostiškai situacija Lenkijoje yra geriausia, kadangi R rodiklis artimas vienetui, tačiau Latvijoje nuo liepos 6 dienos jis viršija 2, o tai rodo, kad 1 susirgęs žmogus Latvijoje užkrečia daugiau kaip 2 žmones“, – statistiką aptaria V. Kasiulevičius.

Anot profesoriaus, mokslininkai prognozuoja, kad Lietuvoje užkrečiamumo rodiklis turėtų mažėti ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje. „Visgi Ženevos universitetas prognozuoja, kad R (užkrečiamumo rodiklis) sumažės, tačiau iki liepos 16 dienos išliks daugiau 1,5. Lietuvoje R rodiklis kiek mažesnis – 1,5 ir prognozuojamas sumažėjimas iki 1,3. Reikia nepamiršti, kad užkrečiamumo rodikliui išliekant virš 1, infekcija toliau plinta“, – akcentuoja profesorius.

Primename, kad oficialiais penktadienio duomenimis, koronavirusu iš viso Lietuvoje užsikrėtė 1861 žmogus, tebeserga 202 asmenys, 1569 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 11 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.


Šiame straipsnyje: Koronavirusas Lietuvojekoronavirusas pasaulyjeVytautas KasiulevičiusCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

gabrieliaus ruporas

gabrieliaus ruporas portretas
nemokama rinkiminė reklama

To Jis

To Jis portretas
Tai konserVangą suprasti galima. Bet kokio bukumo turi būti kaunodienos redakcija, kad to nesuprast :)

Jis \\\\...////

Jis  \\\\...//// portretas
galvoja kuo daugiau savo abrozdą kiš su savo kvailom mintim,jį rinks į seimą.Oi klysti 'profesoriau',atstumi.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių