Profesorius apie kitą grožio injekcijų pusę: geriausiu atveju, sudarkys jūsų veidą kuriam laikui

  • Teksto dydis:

Grožio ir jaunystės kulto pinklėse, arba kaip būti ne tik gražiems, bet ir sveikiems?

LNK žurnalistai apie tai kalbėjosi su profesoriumi, medicinos mokslų daktaru Sauliumi Čaplinsku.

– Kalba – apie botulino toksiną, dalyką, kuris medicinos atrastas ne taip seniai, bet plačiai naudojamas grožio srityje. Kaip čia žmonės gali „prisižaisti“?

– Na, pirmiausiai reikėtų pasakyti, kad medicinoje naudojamas ne taip seniai. O šiaip, botulino toksinas, neurotoksinas – vienas iš stipriausių nuodų. Yra įvertinta, kad jei vienas gramas atitinkamo botulino toksino būtų paskleistas ore, gali nužudyti nuo dviejų iki kelių milijonų žmonių. Tai yra labai stiprus nuodas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kalbėsime apie grožio injekcijas. Istorija, neseniai nutikusi Turkijoje, kuomet botulino toksinas buvo leidžiamas į skrandį, tam, kad žmonės galėtų būti lieknesni. Sotumo jausmas ilgam išlieka tokiu atveju. Kuo viskas baigėsi?

– Va, čia ir yra problema. Kadangi tai yra labai stiprus toksinas, Turkijoje kelios dešimtys žmonių susirgo botulizmu po būtent tokių medicininių grožio procedūrų. Kadangi neaišku, ar tai buvo pažeista procedūra, ar paprasčiausiai neišlaikytos reikiamos koncentracijos, t. y. ar pats preparatas buvo neaiškios kokybės. Kodėl pradėjau nuo to? Vis dėlto, tai yra vienas iš pačių stipriausių žinomų nuodų. Ir jei kažkas bus padaryta ne taip – netinkama dozė ar panašiai, gali būti labai sunkios pasekmės, nes botulizmas kaip liga yra labai pavojinga. Maždaug apie 10 procentų žmonių, susirgusių botulizmu, neišgyvena.

– Kas nutinka?

– Nutinka tai, kad yra paralyžiuojami nervai. O kadangi paralyžiuojami nervai, kurie veikia mūsų raumenis, tada atitinkamai gali sutrikti ryjimas, kvėpavimas, regėjimas, širdies, virškinimo sistemos, prakaito, ašarų liaukų veikla.

– Apie tokias procedūras, ar botulino toksinas leidžiamas tiesiai į skrandį, Lietuvoje dar neteko girdėti, bet Lietuvoje tikrai yra populiarios įvairiausios grožio injekcijos, ir medikai tam tikrais atvejais gali pasiūlyti botulino toksiną. Kokios komplikacijos yra galimos gavus tokią injekciją, tarkime, į veido sritį?

– Gavus tokią injekciją į veido sritį, jeigu tai bus licencijuotoje, patikimoje sveikatos priežiūros įstaigoje... Kokios tos licencijos? Ar turi teisę atitinkama grožio specialistė atlikti tokias procedūras, ar ne? Klausimas – ne man. Čia būtų labai rimtas iššūkis – jeigu neaišku kas, ir naudoja šitą grožio priemonę, kuri, jei neteisingai panaudota – neišlaikyta tinkama dozė ar panašiai, tai geriausiu atveju, sakykime, sudarkys jūsų veidą kuriam laikui. O galbūt tai netgi ir neatsistatys. Blogiausiu atveju, gali atsitikti kur kas rimtesnės komplikacijos. Kaip jau minėjau, jei bus paralyžiuoti atitinkamą vietą veikiantys nervai, sutriks to orgamo veikla. Sutrikimas vidutiniškai gali tęstis iki pusės metų. O jei pažeidimai – stipresni, galbūt gali ir neatsistatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jega

Jega portretas
Noriu bobos is botokso

atšipęs skalpelis

atšipęs  skalpelis portretas
,, botulino toksinas buvo leidžiamas į skrandį,..'' :) Būsimoms ,,gražolėms - baisuoklėms '' gal geriau tą marmalą susileiskite į smegenis - nustosite galvoti ir daugiau nedarysite nesąmonių ...

blondinka

blondinka portretas
nu kada bobos supras,kad isorinis grozis blangsta pries Moters Vidini Grozi.Moteris Grazi tik vidumi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių