Profesorius: išeitis viena – trijų savaičių karantinas visoje šalyje

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius savo feisbuko paskyroje pasidalijo įžvalgomis apie COVID-19. Profesoriaus teigimu, reikia imtis griežtesnių priemonių koronavirusui pažaboti – kuo greičiau tai padarysime, tuo daugiau gyvybių išgelbėsime.

„Čekija tris kartus didesnė už Lietuvą – dar nepasiekė piko. Visus rodiklius norint pritaikyti mūsų šaliai reikia dalinti iš trijų. Bet procesai vystosi greitai, čekus vejamės, o lapkričio 1 diena jau sekmadienį. Protrūkis garantuotas“, – prognozavo V. Kasiulevičius.

Izraeliui pavyko. Ar mes esame prastesni?

Pasak profesoriaus, Lietuvoje reikia imtis griežtesnių ribojimų. „Išeitis viena – trijų savaičių karantinas visoje šalyje arba lockdown. Izraelis tai padarė rugsėjo 18 dieną ir tik tokiu būdu stabilizavo situaciją. Visos kitos priemonės efekto nedavė. Grafikas paveikslėlyje“, – socialiniame tinkle rašė profesorius.

Feisbuko nuotr.

„Ir kuo greičiau tai padarysime, tuo daugiau gyvybių išgelbėsime. Taip išsaugosime ir sveikatos apsaugos sistemos paslaugas kitomis ligomis sergantiems savo pacientams, o taip pat atkursime kontaktų atsekimą. Izraeliui pavyko. Ar mes esame prastesni?“ – klausė profesorius.

Vietinis karantinas gali būti paskelbtas dar trylikoje savivaldybių

Vietinis karantinas kitą savaitę gali būti paskelbtas dar trylikoje Lietuvos savivaldybių, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Įvertinus sergamumo koronaviruso rodiklius, kitą savaitę į raudonąją zoną bus įtrauktos Prienų rajono, Rietavo, Šalčininkų rajono, Šiaulių miesto, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Utenos rajono, Varėnos rajono, Kauno rajono, Mažeikių rajono, Molėtų rajono, Palangos ir Panevėžio rajono savivaldybės.

„Sprendimai dėl karantino paskelbimo konkrečiose savivaldybėse yra priimami trečiadieniais Vyriausybės posėdyje. Taigi, ar šiose savivaldybėse bus įvestas karantinas bus sprendžiama kitą savaitę“, – teigiama Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Freepik.com nuotr.

Šiuo metu į raudonąją zoną įtrauktos 34 šalies savivaldybės, geltonąją – 21, žaliąją – penkios.

Vietiniai karantinai jau yra paskelbti 21 savivaldybėje: Elektrėnų, Joniškio rajono, Jurbarko rajono, Kelmės rajono, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Švenčionių rajono, Kauno miesto, Klaipėdos miesto, Šilalės rajono, Širvintų rajono, Telšių rajono, Trakų rajono, Vilniaus miesto, Vilniaus rajono ir Raseinių rajono savivaldybėse.

Atsižvelgiant į tarptautinių organizacijų rekomendacijas, šalies savivaldybės pagal epidemiologinius rodiklius yra skirstomi į tris zonas – geltoną, žalią ir raudoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x 30

x 30 portretas
Jeigu , p.profesoriau, turite pinigų sėdėti karantine, tai pats jame ir sėdėkite. O likę piliečiai gal neturi. Ar irgi apie mistinius algų vidurkius kalbėsite?

K

K portretas
Kada baigsis ta parodija su išpūstais skaičiais

Faktas

Faktas portretas
Jau seniai taip reikėjo, tik vat klausimas kur valstiečiai ištratino eu skirtas lėšas kompensacijoms ir dabar bijo skirti karantiną? Jau per vėlu! Tai kas mokės prastovas or kitus mokesčius? Valstiečių fanai paklauskite savo dievų kur juos padėjo
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių