PSO: dėl netinkamo gydymo kiekvieną minutę pasaulyje miršta penki pacientai

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, milijonai žmonių planetoje kasmet nukenčia dėl netinkamo medicininio gydymo. „Kiekvieną minutę dėl netinkamo gydymo penki žmonės miršta“, – Ženevoje sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Rugsėjo 17-ąją pirmą kartą bus minima „Pacientų sveikatos diena“. Taip PSO nori atkreipti dėmesį į šią problemą. Daugelyje šalių ta proga simboliai, be kita ko, Egipto piramidės ir Ženevos vandens fontanai, nušvis oranžine spalva.

40 proc. pacientų pasaulyje nukenčia, kai yra gydomi ambulatoriškai, ligoninėse šis rodiklis siekia 10 proc., teigia PSO. Skaičiuojama, kad 150-yje žemų ir vidutinių pajamų šalių kasmet dėl netinkamo medicininio gydymo miršta 2,6 mln. pacientų.

Klaidų spektras yra platus: kai kuriems ligoniams nustatoma neteisinga diagnozė ar skiriami netinkami medikamentai, jie neteisingai švitinami ar gydymo metu užsikrečia. Pasitaiko ir ne tų galūnių amputacijų ar smegenų operacijų ne toje galvos pusėje. „Tai globali problema“, – sakė PSO atstovas Neelamas Dhingra Kumaras.

Kartu jis pabrėžė, kad klaidų negalima nutylėti. Jos turi būti pripažįstamos ir įvardijamos. „Klysti yra žmogiška. Tačiau iš klaidų nesimokyti yra nepriimtina“, – pabrėžė atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,mielieji,SUPRASKITE...,

...,mielieji,SUPRASKITE..., portretas
zmogu isGYDYTI ne SANTEHNIKOS IRANGA suTVARKYTI ir cia reikia SPECIALISTU....,ZMOGAUS ORGANIZMAS labai SUDETINGA BIOSISTEMA... TASKAS

taip yra

taip yra portretas
as nesuprantu kam is viso tie gydytojai reikalingi mano pazistamam visada sake skrandis skrandis gerai kad spejo i kauno klinikas nuvesti uzsikalkejusios kraujagysles ir mikro insultas dabar palangoje rebilitacijoje vot tau ir skrandi ir daktaras kodel jie nenori klausyti paciu ligoniu is kur jie zino kaip jam yra tik vaistus pumpuoja pastoviai

...

... portretas
"TOLIAU nuo gydytojų - DAUGIAU sveikatos!".
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių