PSO: hidroksichlorokvino klinikiniai tyrimai atsinaujins

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį paskelbė, kad ruošiamasi atnaujinti vaisto hidroksichlorokvino klinikinius tyrimus, kurie anksčiau buvo sustabdyti, kol buvo vertinamas preparato saugumas, ieškant būdų gydyti koronavirusinę infekciją COVID-19.

„Remiantis turimais duomenimis apie mirtingumą... vykdomoji grupė bendraus su tyrimuose dalyvaujančiais pagrindiniais tyrėjais apie hidroksichlorokvino atšakos atnaujinimą“, – per virtualią spaudos konferenciją pareiškė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adhanomas Gebrejesusas).

Praėjusią savaitę PSO pranešė „laikinai“ stabdanti klinikinius bandymus, per kuriuos keliose šalyse buvo tiriamas antimaliarinio preparato hidroksichlorokvino poveikis COVID-19 sergantiems pacientams.

Šis sprendimas buvo priimtas žurnalui „Lancet“ paskelbus straipsnį, rodantį, kad hidroksichlorokvinas COVID-19 pacientams gali padidinti mirties ir širdies veiklos sutrikimų riziką, per virtualią spaudos konferenciją sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių