PSO įspėja dėl dar pavojingesnių koronaviruso atmainų

  • Teksto dydis:

Sparčiai plintant omikron koronaviruso atmainai, Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėja dėl dar pavojingesnių viruso mutacijų. Kuo labiau omikron plis ir dauginsis, „tuos didesnė bus tikimybė, kad atsiras naujų atmainų“, – interviu agentūrai AFP sakė PSO nepaprastųjų situacijų ekspertė Catherine Smallwood.

„Esame labai pavojingame etape, – pabrėžė ji. – Stebime labai sparčiai augančius infekcijų skaičius Vakarų Europoje, kurių padariniai dar nėra visiškai aiškūs“.

Nors, „žvelgiant individualiai“, rizika užsikrėtus omikron patekti į ligoninę yra mažesnė nei iki šiol vyravusios delta atmainos atveju, tačiau omikron dėl spartaus savo plitimo galimai kelia didesnį pavojų, kalbėjo C. Smallwood.

„Smarkiai augant atvejų skaičiui, tikriausiai bus labai daug žmonių, kurie sirgs sunkiai, atsidurs ligoninėse arba gal mirs“, – tęsė ekspertė. Ji atkreipė dėmesį į labai spartų infekcijų skaičiaus augimą Europoje vien paskutiniosiomis 2021 metų dienomis.

Nuo pandemijos pradžios Europoje registruota daugiau kaip 100 mln. infekcijos atvejų. Daugiau kaip 5 mln. jų, PSO duomenimis, nustatyta paskutinę 2021 metų savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Triušis

Triušis portretas
Jei nori patekti į PC, koncertą, teatrą, restoraną ir pan., turi užstatyti velniui sielą, t. y., apnuoginti petį ir gauti GP, tada varinėk laisvai ir smagiai platink atmainas iki sekančios injekcijos. Nepamiršk įjungti šypseną!

Lina

Lina portretas
Nieko nėra kvailiau kai pradeda gasdinti ,juk mes galvojantis ir puikiai suprantam kad mūsų valdžia kraustosi iš proto niekas nesako kad ligos nėra ji yra bet nereikia dėl to kelti tokios panikos juk puikiai žinome kad peršalam tai reikia tik neužmiršti ir neapleisti save juk yra tiek naudingų arbatų ir viso kito tik mylėkit savę

Adata

Adata portretas
Kiekvienam ES piliečiui Briuselis Pfizeriui užsakė pagaminti po 6 - ias vakcinas, todėl ir atmainų dar sulauksime iš PAR, nes ten atmainų būstinė, iš kurios importuojamos atmainos. Viskas vyksta pagal " projektą", kurį numatyta finansuoti iki 2025 metų. Selo koncertai sausakimšoje arenose prisideda prie " projekto" vykdymo.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių