PSO: naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų dabar daugiau ne Kinijoje, o už jos ribų

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) trečiadienį paskelbė, kad dabar per dieną užregistruojamų naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų daugiau yra ne Kinijoje, o už jos ribų.

Tai rodo Kinijoje atsiradusio koronaviruso protrūkio eigos pasikeitimą.

„Vakar naujų atvejų, apie kuriuos pranešta ne Kinijoje, skaičius pirmą kartą buvo didesnis už naujų atvejų Kinijoje skaičių“, – Ženevoje diplomatams sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas (Tedrosas Adanomas Gebrejesusas).

Ši Jungtinių Tautų agentūra nurodė, kad antradienį naujų atvejų skaičius Kinijoje buvo 411, o kitur pasaulyje užregistruoti 427 nauji atvejai.

ES: nėra priežasčių panikai dėl koronaviruso Europoje

Naujasis koronavirusas Europai kelia susirūpinimą, bet panikai priežasčių nėra, trečiadienį sakė Europos Sąjungos sveikatos apsaugos komisarė Stela Kirjakides (Stella Kyriakides), Italijai grumiantis su trečiu pagal dydį protrūkiu pasaulyje.

„Tai susirūpinimą kelianti situacija, bet negalime pasiduoti panikai“, – Romoje žurnalistams sakė S. Kirjakides, prieš tai susitikusi su Italijos sveikatos apsaugos ministru Roberto Speranza (Robertu Speranca).

„Mes ES vis dar esame izoliavimo stadijoje, svarbu to nepamiršti“, – pridūrė ji ir paragino valstybes nares intensyviau ruoštis potencialiai pandemijai.

Į Italiją atvyko bendra ES ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) komanda, turinti padėti suvaldyti protrūkį, o S. Kyriakides paragino šiuos ekspertus geriau informuoti visuomenę apie ligą, taip pat „nustatyti sritis, kuriose reikės tolesnės ES paramos“.

„Susidūrėme su padėtimi, kai nežinome daugybės dalykų apie šį virusą, pavyzdžiui, jo kilmę ir kaip jis plinta“, – sakė komisarė.

„Taip pat privalome būti budrūs, kai kalbama apie dezinformaciją ir ksenofobinius pareiškimus, kurie klaidina piliečius ir verčia abejoti valstybės pareigūnų darbu“, – pridūrė ji.

S. Kyriakides taip pat kritiškai įvertino skirtingus ES šalių požiūrius į problemą, ir paragino vyriausybes dalintis informacija su Briuseliu.

Vis tik ji pasveikino ES sveikatos apsaugos ministrų, posėdžiavusių antradienį Romoje pirmininkaujant R. Speranzai, sprendimą neuždaryti sienų.

Ji taip pat gyrė šiuo metu rotacijos tvarka Bendrijai pirmininkaujančią Kroatiją dėl reguliarių bloko sveikatos apsaugos ministrų susitikimų šaukimo.

Trečiadienį italų pareigūnai paskelbė apie 12-tą mirties atvejį, susijusį su koronaviruso protrūkiu, ir apie naują užregistruojamų atvejų skaičiaus šuolį. Dabartinis užsikrėtimo atvejų skaičius Italijoje yra 374.

Remiantis šalies civilinės saugos departamento statistika, dar antradienio vakarą užsikrėtimo atvejų buvo 322, o mirčių – 10.

Tai kol kas rimčiausias ligos COVID-19 protrūkis Europoje.

Kitur Europoje pranešta apie kelis užsikrėtimo atvejus, susijusius su žmonėmis, kurie neseniai lankėsi Šiaurės Italijos Lombardijos regione, labiausiai paveiktame naujojo viruso protrūkio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ziopliai

Ziopliai portretas
reikejo ir reikia visiskai Izoliuoti Kinija ,dabar bus labai daug mirciu kuriu pasaulis net neisivaizduoja,nes,dar ne vienas nepasveiko turedamas korona...... ! ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių